Sarıyer'in 8 kadın muhtarından biri olan Kısırkaya Mahalle Muhtarı Nurcan Kocaer, Sarıyer Posta Gazetesi İmtiyaz Sahibi ve Genel Yayın Yönetmeni Levent Pehlivanoğlu'nu makamında ağırladı. Hayata geçirilen projeler ve yapmak istediği çalışmalar ile ilgili bilgiler paylaşan Kocaer, gazetemize özel açıklamalarda bulundu.

Kısırkaya Mahalle Muhtarlığı'nda gerçekleşen görüşme, oldukça samimi bir ortamda yapıldı. Göreve geldiği günden bu yana mahallede yapılan çalışmaları anlatan Kocaer, özellikle yaz aylarında İstanbulluların akınına uğrayan Kısırkaya sahiline belediyenin işleteceği bir plaj yapılması gerektiğini vurguladı.

"ESKİ HALİNE DÖNÜYOR"

"Benim ilk projem mahallemizdeki doğal içme suyu ile alakalı oldu" diyen Kocaer, "3. köprü ile ilgili çalışmalar sırasında köyümüze gelen doğal içme suyu bozulmuştu. Köprüyü yapan firma ile temasa geçtim. Yoğun girişimler sonucu olumlu cevap aldım. Kendileri gelip 5 km'lik yola gerekli tesisatı döşeyip kaptaşı koydular. Su köyümüze kadar geldi. Fakat pandemiden dolayı insan sağlığı açısından çeşme onarımını yapıp su veremedik. Sarıyer Belediyesi ekipleri geçtiğimiz günlerde deponun iç düzenlemesini yaptılar. Bundan sonra su aktarımını sağlayacağız. Artık bu projeye bitti gözü ile bakıyorum. Kısacası eski haline dönüyor" ifadelerini kullandı.

KISIRKAYA'YA MAHALLE KÜTÜPHANESİ

Mahalleye sosyal alan kazandırdıklarını belirten Kocaer, "Muhtarlık binamızın alt katını kütüphane ve çay ocağı konseptine çevirdik. Mahalle kahvehanesinden ziyade bu manada kullanılıyor. Çünkü nüfus yoğunluğu çok fazla değil. Sosyal alan olarak vatandaşımızın hizmetine sunduk. Birçok vatandaşımız tüm kitapları okuduklarını söyledi. Bu da beni çok memnun etti. Tabi bu konuda Sarıyer Belediye Başkanımız Şükrü Genç'e teşekkür ediyorum. Bize çok destek oldu" dedi.

İSTENMEYEN GÖRÜNTÜLER YAŞANIYOR

Kısırkaya sahilinde yaşanan problemleri anlatan Kocaer, "Yaz sezonu ile birlikte denize girmek için gelenler ile ilgili bazı sorunlarımız oluyor. Burada denize girmek her ne kadar yasak dense de özellikle kötü havalarda yasaktı. İBB son 3-4 yıldır cankurtaran ekipleri gönderiyor. Yasak olsa cankurtaran gönderirler mi? Fakat sadece can güvenliğini sağlamak yeterli değil. Alışveriş yapılabilecek market, duş alınabilecek kabin yok. Bu yüzden gelenler de çevreye zarar veriyor. Cami avlusunda ve mezarlıkta giyinenler, çöpünü yere atanlar... Ben de bunun önüne geçmek için mezarlık kapısına zincir taktım. Sadece ziyaret için gelenlere kapıyı açıyoruz" diye konuştu.

"HALK PLAJI YAPILSIN"

Kocaer, "İBB tarafından buraya halk plajı da olsa kontrollü girişin olduğu bir plajın yapılmasını istiyorum. Şezlongda oturan parasını verir, ücret ödemek istemeyen kumda oturur. Yeter ki giriş ve çıkışlar kontrollü olsun. Güvenliği sağlayan bir mekanizmanın gelmesini gerekiyor. Bu konuyu İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'na da ilettim. Destek vereceklerini söyledi fakat araya corona virüs salgını süreci girdi. Fakat bu konunun takipçisi olacağım. Tabi bu plajın belediye tarafından işletilmesi gerekiyor. Şahsa ait olmamalı. İnanların buraya akın etmelerinin sebebi ücretsiz olması. Eğer belediye tarafından işletilirse daha uygun fiyatlar olabilir" şeklinde konuştu.

"HAYVANCILIK KÖYÜN DIŞINDA YAPILIYOR"

Kısırkaya'da tarım yapılıp yapılmayacağına ilişkin incelemelerde bulunulduğunu söyleyen Kocaer, Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Sarıyer Kaymakamı Mehmet Özer, Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç ile ilgili yetkililer mahallemize gelmişti. Özellikle burada tarım yapılıp yapılamayacağına ilişkin incelemelerde bulundular. Burada bahçesinde ekip biçenler var. Gümüşdere gibi seracılık yaygın değil. Hayvancılık ise köyün dışında yapılıyor" dedi.

"DENİZE AKMASINI ENGELLEMEMİZ GEREKİYOR"

Burada atıksu arıtma tesisimiz vardı. Zamanla bazı yerlerinde çökmeler meydana geldi. İBB tarafından 8 köy için bir projenin geliştirildiği  söylendi. İSKİ'ye gidip proje ile ilgili bilgiler de aldık. Fakat bunun belediye bütçesine de bağlı olduğu belirtildi. Biz en kısa sürede altyapı çalışmalarının tamamlanıp tesisin biran önce yapılıp pis suyun denize akmasını engellememiz gerekiyor.

"YETKİLİLERE TEŞEKKÜR EDİYORUM"

Muhtar Kocaer, sözlerini şöyle tamamladı: "Sarıyer Belediyesi Yaz Spor Okulları bu sene pandemi nedeniyle açılamadı. Geçen yaz mahallemizdeki gençleri o okullara yönlendirdik. Ayrıca mezun olan gençlerimize iş imkanı sağladım. Çünkü gençlerimizin işsiz kalmasını istemiyorum. "Bunların yanı sıra mahallemizin bazı noktaları özellikle akşam saatlerinde zifiri karanlık oluyordu. Elektrik direklerinde eksiklik vardı. BEDAŞ ile temasa geçip yaklaşık 50 adet direk diktirdik. Şuan da karanlık sokağımız kalmadı. Bu anlamda yetkililere teşekkür ediyorum."

SARIYER POSTA GAZETESİ