‘Atma Değerlendir. Tüketimi Azalt’ mottosuyla geleneksel olarak düzenlenen İstanbul İkinci El Festivali, bu yıl da Kilyos Yeşilçiftlik Restaurant’ta yapıldı. Binlerce İstanbullu festival alanına akın etti.

Eski Garaj Organizasyon tarafından düzenlenen festivalde tüketimin hızla yaygınlaştığı günümüzde, var olanın yeniden değerlendirilmesi amaçlanıyor. İkinci el ve el emeği göz nuru ürünlerin satışa sunulduğu etkinlikte, zumba ve sürpriz aktiviteler yapıldı.

Keyifli bir hafta sonu geçirdiler

Elbiseden ayakkabıya, çantadan ev süsüne kadar geniş ürün portföyünün bulunduğu İstanbul İkinci El Festivali’nde, toplam 270 stant bulunuyor. Girişlerin ücretsiz olduğu festivalde ziyaretçiler, gün boyu ihtiyacı olan ürünleri daha uygun fiyata alma imkanı yakalayarak, ailesiyle birlikte keyifli bir hafta sonu geçirme imkanı buldu.

“Çok yoğun bir katılım var”

Festival ile ilgili Sarıyer Posta Gazetesi’nin Genel Yayın Yönetmeni Levent Pehlivanoğlu’na açıklamalarda bulunan Eski Garaj Organizasyon’un sahibi Aslı Kamber, “Dünya genelinde tüketim her geçen gün hızla artmaya devam ediyor. Biz de geleneksel hale getirdiğimiz ikinci el festivali ile hem kullanılmayan ürünlerin değerlendirilmesini hem de ailelerin eğlenceli bir hafta sonu geçirmelerini sağlıyoruz. Bu yıl da çok yoğun bir katılım var. Buraya gelen konuklar mutlu bir şekilde ayrılıyor” dedi.