Corona virüsü nedeniyle hayatını kaybeden vatandaşların defnedileceği mezarlıklar belli oldu. Buna göre, Bilim Kurulu ve Diyanet’in tavsiyesi doğrultusunda İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı Kilyos Mezarlığı belirlenen iki mezarlıktan biri oldu.

Corona virüsü, Türkiye’de 75 vatandaşın ölümüne neden olurken, İstanbul’da hayatını kaybedenlerin hangi mezarlıklara defnedileceğine ilişkin soru yanıtını buldu.

SALGINDAN ÖLENLER KİLYOS’A DEFNEDİLECEK

Salgından dolayı hayatını kaybedenler için İstanbul'da ayrı mezarlık yerleri belirlendi. Anadolu yakasındaki mezarlık Beykoz'da, Avrupa yakasındaki mezarlık ise Kilyos’ta yer alıyor. Vefat eden vatandaşlar, özel koşullarla İslami şartlara uygun hazırlanırken, Sağlık Bakanlığı’nın aldığı karar doğrultusunda önlem amaçlı ceset torbası ve tabut ile toprağa veriliyor.

“RİSKLERİN EN ALT DÜZEYE İNDİRGENMESİ AMAÇLANDI”

Konuyla ilgili açıklama yapan İstanbul Büyükşehir Belediyesi, “Virüs nedeniyle ölümlerin artması üzerine İBB, Avrupa'da Kilyos, Anadolu Yakası'nda ise Yukarı Baklacı mezarlıklarını defin yeri olarak belirlendi. Böylece bir pandemi halini alan hastalığın bulaşıcılığının önüne geçilmesi ve halk sağlığı açısından risklerin en alt düzeye indirgenmesi amaçlandı.  Kilyos Mezarlığı'nda definler, rutin olarak sürdürülmekle beraber Yukarı Baklacı Mezarlığı'nda bir dizi düzenlemeye gidilmek zorunda kalındı. Orman Bakanlı tarafından İBB'ye 2016 yılında tahsis edilen arazi, define uygun bir yapıya sahip değildi. Bunun üzerine ilk kez iki yıl önce zemin çalışmaları yapıldı. Mezarlığın kullanımının artmasına bağlı olarak son dönemde yeniden arazide zemin temizliği ve tesviye işlemleri yapılması yoluna gidildi. Ancak sık bitki örtüsüne sahip bu arazide, hiçbir ağaç kesimi yapılmadı. Ağaçların korunması konusunda titiz davranıldı” ifadelerini kullandı.

SARIYER POSTA