ÖZEL HABER

Sarıyer Cumhuriyet Mahallesi’nde yapılan kaldırım çalışmaları tartışmalara neden oldu. Mahalleli, yetkililerden hatanın düzeltilmesini bekliyor.

Cumhuriyet Mahallesi’nde bulunan İmam Hüseyin Cemevi’nin önünde ki tretuvar ve kaldırım yenileme çalışmalarına vatandaşlar tepki geldi.

Kaldırımların daraltılmasıyla birlikte yola doğru genişletilen kaldırım, şu ana kadar 3 arabanın kaza yapmasına neden olduğu ifade edildi.

“Belediyemizin yaptığı hizmetlerden memnunuz”

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Erdal Ekşi, “Belediyemizin yaptığı hizmetlerden memnunuz. Fakat burada bir hata var. Bu hatayı yapan da belediyemiz değil, bu projeyi çizen ve bunu onaylayanlardır. Kaldırımı daraltıp yola doğru uzatmak akıl karı değil. Burası yapıldıktan sonra kısa sürede 3 araba kaza yaptı. Çünkü önceden burada böyle bir şey yoktu” dedi.

Alkış: “Sorun projede”

Yapılan kaldırımın mimar ve mühendislik açısından hatalı olduğunun altını çizen Ekşi, “Bu çalışma mahallemiz adına son derece güzel. Biz buna itiraz etmiyoruz. Amacımız sesimizi yetkililere duyurup çözüm getirmelerini sağlamak. Eğer cemevine park maksadıyla yapıldıysa bu kaldırım, bu anlaşılır bir şey değil. Çünkü kazalar kaçınılmaz oluyor. Cemevine ait otopark yapılır, böylece o sorunda çözülmüş olur” diye konuştu.