Sarıyer Kaymakamı Mehmet Özer, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nın 97. yıl dönümü kapsamında ilçe protokolünü makam odasında ağırladı. Özer, düzenlenen tören ile Cumhuriyet Bayramı tebriklerini kabul etti.

97. yılını kutladığımız 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı etkinlikleri kapsamında Sarıyer Kaymakamlığı’nda kabul töreni düzenlendi. Kaymakam Mehmet Özer'in tebrikleri kabul ettiği programa; Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç, Albay Hilmi Öz, AK Parti Sarıyer İlçe Başkanı Hüseyin Cevahiroğlu, CHP Sarıyer İlçe Başkanı Sevim Yalınkılıç, MHP Sarıyer İlçe Başkanı Hakan Başpınar, İYİ Parti Sarıyer İlçe Başkanı Mustafa Yazıcı, Sarıyer Belediye Başkan Yardımcısı Hüseyin Coşkun, Sarıyer Belediye Meclisi MHP Üyesi Mehmet Delihasan, AK Parti Sarıyer Siyasi ve Hukuki İşler Başkanı Tülin Hattat, Sarıyer İlçe Emniyet Müdürü Bülent Çelik, Sarıyer İlçe Sağlık Müdürü Nilüfer Ataoğlu, Sarıyer İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Özcanlar, Sarıyer İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Hüseyin Işıktaş, Sarıyer İlçe Müftüsü Oğuzhan Kadıoğlu, Sarıyer İlçe Gençlik ve Spor Müdürü Mustafa Yılmaz Ordu, Sarıyer İlçe Emniyet Müdür Yardımcısı İhsan Süngü, Sarıyer Ülkü Ocakları Başkanı Ümit Kapıcıoğlu ve muhtarlar katıldı.

"CUMHURİYETİN 97. YIL DÖNÜMÜNÜ KUTLAMANIN HAKLI MUTLULUĞUNU YAŞIYORUZ"

Tebrik kabulünün ardından açıklama yapan Kaymakam Özer, şunları söyledi: "Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde başlatılan ve aziz milletimizce büyük fedakarlıklarla kazanılan Kurtuluş Savaşı'nın Cumhuriyetimizin kuruluşu ile taçlandığı Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin kuruluşunun 97. yıl dönümünü kutlamanın haklı mutluluğunu yaşıyoruz. Cumhuriyetin ilan edilmesiyle tarihin son Türk devleti kurulmuş ve bu devletin yönetim şekli belirlenmiştir. Bu yönetim şekli milletin iradesini üstün tutması nedeniyle Türk Milletine en uygun olan sistemdir. Göğe her baktığında selamladığı ay yıldızlı bayrağına şairin ifadeleri ile Tarihim, şerefim, şiirim, her şeyim: Yer yüzünde yer beğen! Nereye dikilmek istersen, Söyle, seni oraya dikeyim! ' diye seslenen Türk gençliği, bu yönetim şeklini içselleştirmiş ve Cumhuriyetin ilelebet payidar kalacağına dair Ata'sına söz vermiştir. İnandığı tüm kutsal değerler üzerine ant içmiştir. Türkiye Cumhuriyeti Devleti, gençliğin cesaret, feraset, donanım ve fedakarlığı ile Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün çizdiği muhasır medeniyetler seviyesine ilerleme yolunda asla duraksamayacak ve  muhasır medeniyetler seviyesinin üzerinde olmaya gayret gösterecektir. Türk Milletinin damarlarındaki asil kandan aldığı kudret ile 97. yılını milletçe kutladığımız Cumhuriyetimiz, istiklal ve istikbaline her hal ve şartta sahip çıkacak, bu aziz milletin son ferdi nefes aldıkça bu kutlu devlet ilelebet payidar kalacaktır. Bu duygu ve düşüncelerle 29 Ekim Cumhuriyet Bayramımızı kutluyorum. Ne mutlu Türküm diyene."

SARIYER POSTA GAZETESİ