Sarıyer’de 1 hafta önce hakkında kayıp ihbarı yapılan ve ekipler tarafından aranan Boğaziçi Üniversitesi öğrencisi Arda Duman'dan üzücü haber geldi.

AKUT, Arda Duman'ın cep telefonundan alınan son sinyal, baz istasyonu bilgileri üzerinden belirlenen riskli alanı daralttı. Çalışmalar bu alanda yoğunlaştı. AKUT, saat 21.00 civarında Arda Duman'ın cansız bedenini aramaların yapıldığı bölgede buldu.

Geniş katılımlı arama yapıldı

Boğaziçi Üniversitesi öğrencisi Arda Duman, 22 Mart'ta üniversite kampüsünden çıktıktan sonra Kilyos otobüsüne bindiği ve o günden beri kendisinden bir haber alınamadı. Polis ekipleri, Duman ailesinin ihbarı üzerine 27 Mart akşamı AKUT, AFAD ve polis arama çalışmalarına başladı. AKUT Eskişehir ekibinden gelen K9 Köpekli Arama Ekibi de devreye girerek iz takibi yaptı. Bu takip üzerine belirlenen noktalara ekipler yönlendirildi. Sabah saatlerinde AKUT sahaya ikinci ekibi de çıkardı. Aramalar ikinci gün AKUT, AFAD, JAK, Emniyet, IHH, MAKUD, YÜDAK, Sarıyer Belediyesi Sivil Savunma Ekibi ve İstanbul Oryantiring ekibinin de desteğiyle devam etti.

Talihsiz gencin cansız bedeni bulundu

Alanlara bölünerek devam eden çalışmalar belirli değerlendirmelere göre ekiplerin sınırlandırdığı alanda yoğunlaştı. Gün içerisinde savcılıktan alınan HTS Baz İstasyonu Rapor analizi de bu alanı doğruladı. Cep telefonundan son sinyal alınan bölge, sinyali sağlayan baz istasyonu vb kriterler üzerinden belirlenen alan biraz daha daraltıldı. 1 haftadır kendisinden haber alınamayan Arda Duman'ın cansız bedeni AKUT ekipleri tarafından bulundu.

Arda Duman’ın cansız bedeni kesin ölüm nedeninin belirlenmesi için Adli Tıp Kurumu’na götürülürken, polis ekipleri olay ile ilgili çalışmalarını sürdürüyor.