Sarıyer'de birçok yolda bulunan hız kesici kasisler, adeta Çin Seddi’ne benziyor!  Özellikle otomobil sürücüleri canından bezdiren kasislerin yüksekliği dikkat çekiyor.

ASFALT KASİSE TEPKİ VAR!

Ayazağa 117’nc Sokak’taki kasisten geçmek için özellikle otomobil sürücüleri dur kalk yapmak zorunda kalıyor. Sürücüler, kasisi geçmek için yavaş yavaş ilerliyor, aksi halde otomobilin altını vurmadan geçmek mümkün değil! Kasislerin standart dışı yapıldığını ileri süren sürücüler, bu durumun çözüme kavuşturulmasını yetkililerden bekliyor. Sürücüler, “Kasis değil sanki Çin Seddi. Amaç hız kesmekse daha alçak bir kasis koyulabilir. Araçlarımız mahvoluyor”diyerek yüksek kasislere tepki gösteriyor.

KASİSLER STANDART DIŞI MI?

Sarıyer’in değişik bölgelerinde cadde ve yollardaki kasislerin standart dışı olması nedeniyle, araçların süspansiyon sistemleri de zarar görüyor. Sadece 117. Sokak değil Kazıklıyol’da da sürücüler yüksek kasis şikayetinde bulunuyor.  Sert vuruntulardan kaynaklanan alt takım, ön düzen ve gövde üzerinde arızalanmalar olduğunu söyleyen sürücüler, tümseklerin kırmızı ışıkta durma alışkanlığını da etkilediğini söylüyor…

Abdulhamit ALBEZ