Kağıthane Belediyesi, ilçede 19 mahallede bulunan site bahçeleri ve yeşil alanların kışlık çevre düzenleme ilepeyzaj çalışmalarını tamamladı.
Çevrenin korunması ve Kağıthane’deyaşam kalitesinin arttırılması amacıyla Kağıthane Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü Park ve Bahçeler Şefliği ekipleri; sitelerin içinde bulunan parkları, ağaçları ve yeşil alanları kışa hazır hale getirdi.

Site yöneticilerinden gelen talep doğrultusunda toplam 49 sitede; çim biçme, ağaç budama ve saha temizliği gibi konularda ücretsiz hizmet veren Kağıthane Belediyesi, aynı zamanda sitelere çiçek ve toprak desteğinde de bulundu.

Mantar, bakteri ve virüslerin sebep olduğu bitki hastalıklarının yanı sıra böceklerin oluşturduğu sorunlarla mücadele etmek için periyodik olarak koruma amaçlı ilaçlama yapmak gerektiğini belirten belediye ekipleri; doğru zamanlarda ve uygun şekilde yapılacak budama ve biçme işlerinin bitkilerin sağlıklı gelişimi ve bahçelerde güzel bir görünüm için gerekli olduğunu ifade ettiler.

Site bahçelerindeki kışlık çalışmalarını tamamlayan ekipler, yaz mevsimi için de benzer çalışmalarına nisan ayında başlayacak.

http://www.sariyerposta.com/