Yaz mevsiminin yaklaşmasıyla birlikte yerli ve yabancı turistlerin Sarıyer’de büyük ilgi göstermesi beklenen tarihi kalelerde İlçe Jandarma Komutanlığı aldığı güvenlik önlemleriyle bölgede adeta kuş uçurtmuyor.

Geçtiğimiz sayılarda sık sık Sarıyer gündemine taşıdığımız kalelerde yaşanan üzücü görüntüler ve tarihi yapılara zarar verilmesi ile ilgili haberlerin ardından Sarıyer İlçe Jandarma Komutanlığı devreye girdi. Jandarma bölgede gerçekleştirdiği asayiş uygulamasını aralıksız sürdürüyor.

 VATANDAŞ UYGULAMALARDAN MEMNUN

Özellikle tarihi kalelerin bulunduğu bölgede mangal yapan ziyaretçilere, alandan ayrılırken çöpleri bırakanlara ve kalelerin duvarlarına zarar verenlere karşı güvenlik önlemlerini arttıran Jandarma Komutanlığı, yapılan uyarıları dinlemeyen vatandaşlar hakkında yasal işlem başlatıyor. Jandarmanın bu uygulaması hiç kuşkusuz duyarlı olan herkesi sevindirdi. Tarihin korunması gerektiğini belirten vatandaşlar, önlemlerin yoğun bir şekilde devam etmesini istiyor.

JANDARMADAN GEÇİT YOK!

Asırlardır depremlere ve birçok doğal afete karşı günümüze kadar ayakta kalmayı başaran kalelere zarar verenlerin dışında bölgede yapılan fuhuşların önüne geçmek için de uygulamalarını sıklaştıran jandarma, özellikle tenha yerlere giden ara yolları kapattı. Bu sayede gözden uzak yerlere gidilmesi engellenip, asayişin sağlanması amaçlanıyor.

SARIYER POSTA