Doğası, modern yapıları ve kendine has kültürüyle görenleri kendisine hayran bırakmayı başaran İzmir, yerli ve yabancı turistlere ev sahipliği yapıyor. Peki, İzmir’e nasıl gidilir? İzmir uçak bileti fiyatları ne kadar? İzmir’e ne zaman gidilmeli? İzmir’de ulaşım imkânları nasıl? İzmir’in en meşhur lezzetleri nelerdir? İşte, gezginlerin İzmir hakkında en çok merak ettiği sorular ve cevapları...

Birçok gezginin rotası olmayı başaran Ege’nin incisi, Ege Denizi’nde kıyısı olan şehirler arasında Atina’dan sonra en büyük ikinci şehir olarak bilinir. İzmir’i yakından tanımak, metropol şehirlerden İzmir’e seyahat etmek isteyen gezginlerin merak ettiği birçok konu bulunuyor.

İzmir’e nasıl gidilir?

Türkiye’deki hava yolu ulaşımında önemli bir konuma sahip olan İzmir, ülkemizin üçüncü büyük şehridir. Ege’nin incisine Türkiye’nin birçok şehrinin yanı sıra dünya şehirlerden de direkt uçuşlar düzenlenmektedir. İstanbul’dan İzmir’e seyahat edecek olan gezginler,  Pegasus’la Sabiha Gökçen Havalimanı’ndan Adnan Menderes Havalimanı’na uçuş yapabilirler. Taksim ve Kadıköy gibi ilçelerden kalkan İETT otobüsleri ile Sabiha Gökçen Havalimanı’na kolaylıkla ulaşmak mümkün. Kadıköy’den SG-1, E-10 ve E-11’e; Taksim’den ise SG-2 nolu otobüse binerek aktarmasız olarak Sabiha Gökçen Havalimanı’na ulaşmak mümkün. Metro ile ulaşım sağlamak isteyen gezginler, Soğanlık durağına giden metro hattını kullanabilirler. Sonrasında yukarıda numaraları bulunan otobüslere geçiş yaparak havalimanına ulaşabilirler. Bunun yanı sıra daha hızlı ulaşım sağlayabilmek için Havabüs ve Havaş alternatifleri kullanılabilir. Hızlı ve konforlu seyahat için taksiler de tercih edilebilecek bir diğer ulaşım seçeneklerinden biri. Güncel İstanbul-İzmir uçak bileti fiyatları hakkında detaylı bilgiye Pegasus’un internet sitesinden ulaşabilirsiniz.

Pegasus’un internet sitesini ziyaret edebilirsiniz

Ankara’dan İzmir’e seyahat etmek isteyen gezginlerin, Pegasus’un İzmir - Ankara uçuşu için şehir merkezinin 28 kilometre uzaklığında konumlanan Esenboğa Havalimanı’na ulaşması gerekir. Havalimanına otobüs, taksi, servis ya da özel araçla ulaşmak mümkün. BelkoAir otobüsleri de şehir merkezine gidişte tercih edilebilecek ulaşım seçeneklerinden biridir.  BelkoAir otobüsleri Havalimanı-AŞTİ (Ankara Şehirlerarası Otobüs Garı)-Kızılay güzergahında hizmet vermektedir. Havaş otobüsleri de, havalimanı ve şehir merkezi arasında ulaşım sağlamaktadır. Güncel Ankara-İzmir uçak bileti fiyatları hakkında detaylı bilgi almak için Pegasus’un internet sitesini ziyaret edebilirsiniz.

İzmir’e ne zaman gidilmeli?

Yaz turizminde gözde şehirlerden biri olmayı başaran İzmir, özellikle yaz mevsiminde yerli ve yabancı birçok turiste ev sahipliği yapar. Yılın her döneminde yoğun ziyaret alan şehirde; yaz ayları sıcak, kış ayları ise ılıman geçer. Sıcaklardan ya da yağışlı havadan olumsuz etkilenmek istemeyen gezginler, İzmir gezilerini ilkbahar aylarında gerçekleştirecek şekilde planlayabilirler. Fakat denizin keyfini doyasıya çıkarmak isteyenler, yaz mevsiminde İzmir’i mutlaka ziyaret etmeli. Doğası, denizi, göz kamaştıran kumsallarıyla gezginleri kendisine hayran bırakan İzmir; yılın her mevsiminde yoğun bir ilgi görür.

İzmir’de ulaşım imkânları nasıl?

Şehir içi ulaşımda ülkemizin en gelişmiş şehirlerinden biri olan İzmir’de, kolaylıkla istenilen yere ulaşmak mümkün. İzmir’de Büyükşehir Belediyesi’ne ait olan ESHOT otobüsleri, en çok tercih edilen ulaşım seçeneğidir. ESHOT haricinde en sık kullanılan bir diğer popüler ulaşım aracı ise İZBAN trenleridir. Toplam 136 kilometrelik bir hat üzerinde hizmet veren bu banliyö, 41 farklı durağa sahiptir. İzmir Metrosu da 6 farklı hat ile hizmet vermektedir.  Toplu ulaşım için İzmir’de kullanılan bir diğer seçenek de İzmir vapurlarıdır. Deniz havasını soluyarak yolculuk yapmak isteyen gezginler İzmir vapurlarıyla ulaşımı tercih edebilirler. Bunun yanı sıra; minibüs, taksi, ve dolmuş da şehir içi ulaşımda sıklıkla tercih edilen seçenekler arasında yer alır.

İzmir’in en meşhur lezzetleri nelerdir?

Ege lezzetlerini yerinde deneyimlemek isteyenler için en ideal lokasyonlardan biri de İzmir’dir. İzmir’in kendine özgü yemeklerinin yanı sıra tatlı çeşitleri de mevcuttur. İzmir’e gelen gezginlerin mutlaka deneyimlemesi gereken başlıca lezzetleri; Boyoz, midye dolma, İzmir kumrusu, İzmir kokoreci ve bomba tatlısı olarak sıralamak mümkün. İzmir’i denizi, güneşi ve doğasının yanı sıra lezzetleriyle de hatırlamak isteyen seyahat tutkunları, bu lezzetleri denemeden İzmir’den dönmemeli.

SARIYER POSTA GAZETESİ