İstinye Mahalle Muhtarlığı'nın yanında bulunan semt evinin ve muhtarlık binasının emniyete tahsisini öngören maddenin Sarıyer Belediye Meclisi'nin eylül ayı ikinci oturumunda oy çokluğu ile kabul edilmesine ilişkin tartışmalar devam ediyor. Vatandaşlar, mahallenin tek parkı olan İbni Sina Parkı'nın bölünmesini istemiyor.

İstinye Mahallesi'nin tek parkı olan İbni Sina Parkı ile ilgili yaşanan son gelişmeler ilçe gündemindeki yerini koruyor. Meclis'te alınan karar doğrultusunda İstinye Mahalle Muhtarlığı'nın boşaltılmasını isteyen Sarıyer Belediyesi, elektrik aboneliğini iptal ettirdi. Mahalle Muhtarı Recep Alkan da bu gelişme üzerine kendi adına yeni elektrik aboneliği aldı. Aynı zamanda deprem toplanma alanı olarak belirlenen bölgedeki prefabrik yapı polis karakolu olarak hizmet vereceği ifade edildi.

"MUHTARLIĞIN NEREYE GİDECEĞİ BELLİ DEĞİL"

İBB'nin AK Parti döneminde onaylanan projeye göre polis karakolunun yerinin bölgeden 100 metre ileride tahsis edildiğini ifade eden Mahalle Muhtarı Recep Alkan, "Hiçbir altyapı oluşturulmadan, herhangi bir şey hazırlanmadan bu karar alındı. Ayrıca muhtarlık olarak nereye gideceğimiz de belli değil. Parkın ne olacağı da net değil" ifadelerini kullandı.

PARK İLE İLGİLİ PROJE HAZIRLANMIŞTI

Söz konusu alan ile ilgili proje hazırlattıklarını belirten Alkan, "Daha önce İBB'ye onaylattığımız bir projemiz var. Projenin içerisinde hem spor kompleksi hem de emniyet müdürlüğünü içerisinde barındırıyor. Müşterek bir plandı" diye konuştu.

İSTİNYELİLER TEPKİLİ!

Mahalle sakinleri ise tepkilerini şöyle dile getirdi: "Bu alanda mahallemizin gençleri, çocukları ve aileler parka gelip vakit geçiriyorlar. Buraya karakol yapıldığı zaman çocukların gözü önünde gözaltına alınanlar olacak. Bu tabloyu gören çocuklar rahatlıkla buraya nasıl gelecek?"

SARIYER POSTA GAZETESİ