Yeni normalleşme sürecinde bazı kısıtlamaların kalkmasıyla birlikte İstinye ve Tarabya marinalarında artan çevre kirliliği görenleri üzüyor.

Sarıyer Posta Gazetesi olarak birçok kez gündeme getirdiğimiz çevre kirliliğinin son örneği İstinye ve Tarabya'da görüldü. Lüks teknelerin yer aldığı İstinye ve Tarabya marinalarda denizde çöp adaları oluşurken, vatandaşlar yeteri kadar temizleme çalışması yapılmadığını belirterek, İBB'ye tepki gösterdi.

ÇEVRE KİRLİLİĞİ 'PES' DEDİRTİYOR

Dünyayı etkisi altına alan corona virüsü salgını nedeniyle yaklaşık 3 ay boyunca sıkı tedbirler alan Türkiye, normalleşme süreci kapsamında ise bazı kısıtlamaları esnetti. Bazı yasakların kalkması ile birlikte yaşanan çevre kirliliği ise 'pes' dedirtiyor.

ÇÖP TABAKASI İLE KAPLANDI

İstinye ve Tarabya sahilinde lüks teknelerin olduğu alanda çöp adacıklarının oluştuğu görülürken, marinadaki kirliliğin boyutu gözler önüne serildi. Birçok teknenin çevresi ve sahilin büyük bir kesimi çöp tabakası ile kaplandı.

SARIYER EMNİYETİNDEN ÇEVREYİ KİRLETENLERE CEZA

Sarıyer İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, hafta sonu sahillerde denetim gerçekleştirdi. Buna göre, 42 kişiye çevreyi kirlettikleri gerekçesiyle Kabahatler Kanunu kapsamında toplam 6 bin 623 TL para cezası kesti.

SARIYER POSTA GAZETESİ