Corona virüsü salgınına karşı alınan tedbirler kapsamında Mart ayının son günlerinde kapanan İstanbul’un en önemli alışveriş merkezlerinden olan İstinye Park’tan kiracılarını ilgilendiren önemli bir karar geldi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kabine toplantısının ardından AVM’lerin açılmasına yönelik açıklamasıyla gözler Sarıyer’deki İstinye Park’a çevrildi.

PERAKENDECİLER ZOR DURUMDA

Cumhuriyet Gazetesi’nde yer alan habere göre, Birleşmiş Markalar Derneği Başkanı Sinan Öncel, kriz içinde salgına yakalanan perakendecinin zor durumda olduğunu ve AVM sahiplerinden anlayış beklediklerini ifade etti.

“ÖNEMLİ OLAN NİYET”

İstinye Park’ın Mayıs ayı kirasını almayacağını açıklayan Alışveriş Merkezleri Yatırımcıları Derneği Başkanı Prof. Dr. Hüseyin Altaş, açıklamasında şu ifadelere yer verdi: “Önemli olan iyi niyet. Toplum ve çalışanın sağlığı” diyen Altaş, şunları söylüyor: “İsteyen AVM kapılarını açacak, isteyen perakendeci gelecek. Kira ticari bir konu. AVM’ler bu konuda kendileri karar verecek. İstinye Park Mayıs’ta kira almayacağını, haziranda yüzde 30 alacağını, Zorlu, haziran için yüzde 20 alacağını açıkladı. Çıkmak isteyen perakendeci çıkabilir ancak sözleşmesindeki depozitoları ödeyerek çıkar. Teminat mektupları ise mücbir sebep nedeniyle çözülmez. Ortak giderleri ise alacağız. Zor bir süreç olacağı kesin. Ancak bizler de bu süreçte zarar ettik. Zarar da paylaşılmalı. Bizim görevimiz anlaşmazlığın en az olması.”

SARIYER POSTA GAZETESİ