İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Hatları tarafından hizmete açılan İstinye-Çubuklu Arabalı Vapur Hattında, 16 ayda 2 milyon 295 bin yolcu taşındı.

Geçen yıl Mart ayında açılan ve iki yaka arasını 8 dakikaya düşüren hattı kullanan yolcular üzerinde yapılan ankette yüzde 78,4 oranında memnuniyetin olduğu açıklandı.

Boğaz manzaralı yolculuk

Yavuz Sultan Selim Köprüsü ile Fatih Sultan Mehmet Köprüsü arasında yapılan seyahatte yolculara muhteşem boğaz manzarasını seyretme olanağı sağlayan İstinye-Çubuklu Arabalı Vapur Hattı, bin 17 kilometre uzunluğuyla iki kıta arasındaki en kısa yol özelliğine sahip.

Günde iki bin araç ve 5 bin yolcu taşınıyor

Sabah 06:40 itibariyle başlayan seferler, akşam 21:30'a kadar sürüyor. 20 dakika aralıklarla yapılan taşıma seferleri, işe giriş-çıkış saatleri ve özel günlerde 15 dakikaya kadar düşüyor. Hafta içi 100, hafta sonu 76 sefer gerçekleştirilen hatta, günlük ortalama 2 bin araç ve 5 bine yakın yolcu taşınıyor.

Kaptandan açıklama

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Aşiyan isimli feribotun kaptanı Deniz Bayır: "İki gemi olarak 2017 Mart ayı itibariyle seferlerimize başladık. Büyükşehir Belediyemizin trafik rahatlığı ve gelen talepler doğrultusunda kurulan hattımız ikinci senesine gitmek de olup günde ortalama 4 bin araç taşımaktayız iki gemi. Gemilerimiz Aşiyan ve Erguvan isimli iki adet. Aşiyan gemisi 66 araç kapasiteli Erguvan gemisi 88 araç kapasiteli. Gemilerimiz son teknoloji ile donatılmıştır. Son derece konforlu ve son derece hızlı bir şekilde yolculuk imkanı sunmaktadır. Akşam trafik yoğunluğunda çok talep görüyoruz. Hem boğazın tadını almak isteyenler hem de trafik stresini yaşamak istemeyenleri gemilerimize bekleriz" dedi.