Online marketten en çok alışveriş yapılan ilçeler belli oldu. Buna göre, Beşiktaş, Şişli, Sarıyer, Bakırköy, Kadıköy, Ümraniye, Maltepe ve Ataşehir listenin başında yer alırken, en fazla para harcanan kategori sıralamasında ise temizlik malzemeleri birinci sırayı aldı.

Zaman kaybını ortadan kaldırarak market alışverişi yapanların hayatını kolaylaştıran online market, İstanbul'daki kullanıcılarının satın alma tercihlerini açıkladı.

SARIYER BİRİNCİLİĞİ GÖĞÜSLEDİ

Şişli, Sarıyer ve Beşiktaş'ta en çok satın alınan ürünlerde süt, salatalık ve beş litrelik su birinciliği göğüsledi. Bakırköylüler istegelsin'den en çok kahve sipariş etti. Kadıköy ve Ataşehir ilçeleri maden suyu tüketimiyle öne çıkarken Üsküdar'da en çok süt tercih edildi. Ümraniye en çok çikolata ve gofret siparişi veren ilçe oldu.

EN ÇOK ALIŞVERİŞ YAPAN İLÇELER

İstanbul'un Anadolu yakası sipariş sayısında Avrupa yakasını geçerken, en çok alışveriş yapan, en çok ürün satın alan ve en çok net ciro getiren ilçeler Beşiktaş, Şişli, Sarıyer, Bakırköy, Kadıköy, Ümraniye, Maltepe ve Ataşehir oldu. ‘İstegelsin’ satışlarının çoğunu atıştırmalık, içecek ve yemeklik kategorileri oluşturdu.

SARIYER POSTA GAZETESİ