Sarıyer’in de aralarında bulunduğu 33 farklı noktada gerçekleştirilen ve 52 gün süren toplam 120 dalışın ardından çekilen İstanbul'un saklı kalmış su altı zenginliklerinin belgeseli izleyici ile buluştu.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Kültür Daire Başkanlığı Turizm Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen "İki Deniz Bir Şehir: Su Altından İstanbul" belgesel galasına İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Genel Sekreteri Hayri Baraçlı, belgeselde görev alan ekip, akademisyenler ve çok sayıda davetli katıldı.

Doğanın korunması için farkındalık oluşturuluyor

Programda ilk olarak su altında belgesel çekimi sırasında görüntülenen canlıların fotoğraflarından oluşan sergi gösterimi yapıldı. Ardından konuklar salona davet edilerek belgesel izleyiciler ile buluşturuldu. Belgeselin sonunda yapılan konuşmaların ardından yönetmen Sait Özgür Gedikoğlu ve yapımcı Recep Şen'e plaket takdiminde bulunuldu. Belgesel ile İstanbul'un su altı zenginliğini tanıtmak ve doğanın korunmasına dair farkındalık oluşturmak hedefleniyor.

İşte dalışların yapıldığı yerler

Proje kapsamında dalışlar; Selimpaşa, Beylikdüzü, Büyükçekmece, Küçükçekmece, Florya, Yeşilköy, Yedikule, Haliç, Sarayburnu, Kız Kulesi, Dolmabahçe, Ortaköy, Çengelköy, Baltalimanı, Emirgan, İstinye, Tarabya, Beykoz, Rumeli Feneri, Anadolu Feneri, Kilyos, Karaburun, Şile, Moda, Caddebostan, Maltepe, Yelkenkaya, Madam Martha, Sivri Ada, Heybeliada, Büyükada Kurşunburnu, Balıkçı Adası ve Tuzla'da profesyonel su altı görüntüleme ekibi tarafından gerçekleştirildi.