Türkiye Diyanet Vakfı Sarıyer Şubesi, İstanbul’un ilk Aile ve Dini Rehberlik Merkezi’nin (ADRM) açılışını Sarıyer’de gerçekleştirdi. Yoğun katılımın olduğu açılışta aile yapısının önemi vurgulandı.

Daha önce 2 yıl önce Aile ve Dini Rehberlik Şubesi olarak kullanılan bina, yapılan çalışmalar neticesinde kapsamı genişletilerek merkez olarak faaliyet gösterecek. Açılışa; Sarıyer Kaymakamı Mehmet Özer, İstanbul İl Müftüsü Prof. Dr. Mehmet Emin Maşalı, Aile ve Dini Rehberlik Daire Başkanı Sedide Akbulut, Sarıyer Müftüsü Oğuzhan Kadıoğlu, BBP Sarıyer İlçe Başkanı Hüseyin Koç, Türkiye Diyanet Vakfı Sarıyer Şube Temsilcisi Özgür Yaşar Çelebi, Dr. Ahmet Bekaroğlu, Yenimahalle Muhtarı Ahmet Çınar, müftülük yetkilileri ve vatandaşlar katıldı.

“SARIYER’E HAYIRLAR GETİRMESİNİ NİYAZ EDİYORUM”

Açılış öncesi söz alan Sarıyer İlçe Müftüsü Oğuzhan Kadıoğlu, “Müftülüklerimizde Aile ve Dini Rehberlik Bürosu olarak faaliyetlerimiz devam ediyor. 3 yıldır Sarıyer’de çalışıyorum. Göreve geldikten sonra yetkililerimiz ve hocalarımız ile konuşarak bir yol haritası belirledik. Allah’ın yardımıyla da bu binayı bulduk. Kime ait olduğu ve nasıl kullanıldığı belli olmayan bu konak bir şirkete aitti. Müftülüğümüze kiralama vasıtasıyla kazandırıldı. İlk olarak büro, vakıf, evlendirme daire gibi ifadeler kullandık. Yaklaşık 1 senelik süre bu şekilde geçti. Şuan ise Aile ve Dini Rehberlik Merkezi olarak hizmet verecek. Emeği geçen herkesten Allah razı olsun. Sarıyer’e ve ülkemize hayırlar getirmesini niyaz ediyorum” ifadelerini kullandı.

“BÜYÜK BİR AİLE OLMANIN ADIMI ATILIYOR”

Aile ve Dini Rehberlik Daire Başkanı Sedide Akbulut, “Toplumda özellikle aileye yönelik yıpratmaları, tahripleri üzülerek izliyoruz. Bir toplumda aile güçlü olursa devlet de güçlü olur. Bu kapsamda sosyologlar ailenin küçük bir devlet, devletin ise büyük bir aile olduğunu söylerler. Bu konağın açılışı ile birlikte çevre esnaf ve mahalle sakinleriyle büyük bir aile olmanın adımı atılıyor. Biz buna hasret kaldık. Bunu özlüyoruz. Komşuluğun öldüğü, ailedeki değerlerin teknolojiye mahkum edildiği bir dönem içerisindeyiz. Diyanet İşleri Başkanlığı kurulduğu günden bu yana toplumu din konusunda aydınlatmak görevini yürütüyor. Bu görev sadece cami içi din hizmetleri ile mümkün değil. Bunun yanı sıra aileye, gençlere, yaşlıya, kadına ve bu konuda mağdur olan herkese ulaşmanın yolu bu tarz hizmetlerle mümkün oluyor. Şahsım adına emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Allah’tan hayırlara vesile olmasını diliyorum” diye konuştu.

“MODERNİTE AİLEYE ZARAR VERDİ”

İstanbul İl Müftüsü Prof. Dr. Mehmet Emin Maşalı ise, “Aile kurumu son zamanlarda neden bu kadar önemli hale geldi? Öncelikle bunun sosyolojik analizinin yapılması gerektiğini düşünüyorum. İnsani ilişkilerin merkezinde aile vardır. Bu ilişkilerin Hz. Adem ile Hz. Havva’nın aile olmasıyla başladığını görüyoruz. Son zamanlarda aile ile ilgili çalışmaların yapılması farz oldu. Çünkü batıda meydana gelen gelişmeler aileyi etkiledi. Modernite denilen şey farkında olalım ya da olmayalım koparma işlemi yaptı. Bu kavramı tarif etsem insanı geçmişinden, aileyi geleneğinden, aile bireylerini birbirinden kopardığını söylerim. Aile ve Dini Rehberlik Daire Başkanımız Sedide Akbulut’un da ifade ettiği gibi bazı eğitimlerin cami dışında da verilmesi gerekiyor. İnsanımız bilinçlendirilmesi lazım. Bu kapsamda yapılan faaliyetler büyük önem arz ediyor. Açılışını yaptığımız Aile ve Dini Rehberlik Merkezi gibi kurumlar bu konuda çok kritik bir görev üstleniyor. Bu yüzden bir kez daha il müftülüğü ve şahsım adına en ufak katkısı olan herkesten Allah razı olsun” dedi.

Konuşmaların tamamlanmasıyla birlikte Sarıyer Kaymakamı Mehmet Özer, İstanbul İl Müftüsü Prof. Dr. Mehmet Emin Maşalı, Aile ve Dini Rehberlik Daire Başkanı Sedide Akbulut ve Sarıyer Müftüsü Oğuzhan Kadıoğlu ve BBP Sarıyer İlçe Başkanı Hüseyin Koç açılış kurdelesini kesti. Açılışın ardından konuklar Sarıyer Aile ve Dini Rehberlik Merkezi ve Türkiye Diyanet Vakfı Kagem Kadın ile Aile Gençlik Merkezi’nin öncülüğünde Handan Nesrin Şahin ve öğrencileri tarafından yapılan Kat’ı Sergisi’ni gezdi. Sergi 11 Mart’a kadar sanatseverleri ağırlayacak.

SARIYER POSTA