Tekstil işiyle uğraşan bir iş adamını 'karşılıksız çek' iddiasıyla kaçırarak alacakları karşılığında 400 bin lirayı tahsil etmek istediği öne sürülen 3 kişi, Gasp Büro Amirliği ekiplerinin İstinye'deki arabalı vapura düzenlediği operasyonla yakalandı.

Mağdur adamın eşi geçtiğimiz Çarşamba günü, kocasına ulaşamadığı gerekçesiyle polis merkezine giderek kayıp başvurusunda bulunmuştu. Gün içerisinde eşiyle telefonda görüştüğünü, ancak ilerleyen saatlerde kocasına ulaşamadığını ifade eden Y.A. ekiplerden yardım istedi.

Arabalı vapurda kıskıvrak yakalandılar

İş adamının kaçırıldığının anlaşılması üzerine Rehine Kurtarma ve Müzakere Timi devreye girdi. Ekipler, kaçırılan talihsiz adamın kullandığı otomobilin GPS'ini takip etmeye başladı. Adım adım aracın izini süren ve otomobilin İstinye'de bekleme halinde olduğunu tespit eden polisler, operasyon için düğmeye bastı. Kaçırılan iş adamıyla karşıya geçmek için arabalı vapur sırasına giren şüpheliler, Rehine Kurtarma ve Müzakere Timi tarafından gözaltına alındı.

Suçlamaları reddettiler

Asayiş Şube Müdürlüğüne getirilen İ.T, M.T ve T.T isimli şüphelilerin ifadelerinde suçlamaları kabul etmediği öğrenildi. Aldıkları çekin karşılıksız çıkması üzerine iş adamı H.A. ile bir araya gelerek alacaklarını tahsil etmek istediklerini belirten şüpheliler suçlamaları reddetti. Emniyetteki işlemlerin ardından şüpheliler, hakim karşısına çıkarılmak üzere İstanbul Adalet Sarayı'na gönderildi.