Maslak’tan aldığı İranlı turistleri Taksim Meydanı’na bıraktıktan sonra turistlerin verdiği paranın sahte olduğunu sonradan anlayan taksi şoförü Nurşen Aşık gözyaşlarını tutamadı.

Sarıyer'de 5 yıldır taksicilik yapan Nurşen Aşık (60), Maslak'tan aldığı İranlı turistleri Taksim Meydanı'na getirdi. Turistler, Aşık'a sahte 100 lira verdi. İranlı yolcular araçtan indikten bir süre sonra paranın sahte olduğunu anlayan taksici Aşık, gözyaşlarına boğuldu. Çevredeki gençlerin “Abla ağlama o parayı biz sana para verelim” teklifinde bulunduğunu söyleyen Aşık yaşadıklarını anlattı.

“Evime ekmek götürmeye çalışıyorum”

Günde 10 saat direksiyon başında olduğunu belirten Aşık, "Sahte para verilmesini gururuma yediremedim. Kızım öğretmen. Bin lira aylık kira verdiğim bir evde tek başıma hayat mücadelesi veriyorum. Taksi plakam ve araç kiralık. Günde 100 lirayı zor kazanıyorum. Kimsenin kötülüğünü istemedim. Bana da yapılmasını hiç istemem. Böyle bir durumla karşılaşınca açıkçası çok üzüldüm. Namusumla evime ekmek götürmeye çalışıyorum. Kimseye yük olmadan, zarar vermeden. O gözyaşları bir duygu patlamasıydı" şeklinde konuştu.

“Kızlarla helalleştik”

Görüntülerin sosyal medyada yayılması üzerine çok sayıda taksici ve vatandaştan telefon aldığını belirten Aşık, “Türkiye'ye ve Türk insanına kurban olurum. Vicdan sahibi insanlar. Taksiye binen kızları bulmuşlar. İranlı kızlar, ‘Biz sahte olduğunu bilmiyorduk’ diyerek benden özür dilediler. Helalleştik turist kızlarla” dedi.