İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun protokollerini iptal ettiği vakıflardan TÜGVA'ya verilen Maslak'taki yurt binasının İstanbul Üniversitesi'ne (İÜ) tahsis edilmesi gündeme geldi. İBB'nin kiracısı olduğu binanın kira sözleşmesi mülk sahibi tarafından feshedilince tahsis yapılamadı.

Gazete Duvar'da yer alan habere göre; İstanbul Üniversitesi Rektörlüğü, 26 Eylül 2019’da Silivri açıklarında yaşanan depremde yurt binalarının hasar görmesi üzerine, acil yurt binası ihtiyacı için İBB’ye başvuruda bulundu. İki kurum arasında yapılan çalışma sonucunda, İBB’nin 2015'te yurt olarak kullanılmak üzere kiraladığı ve işletmesini TÜGVA’ya verdiği Maslak’taki binanın tahsisinde anlaşma yapıldı. İBB söz konusu binayı, Çiftkurtlar’ın sahibi SMC Yönetim Danışmanlık ve Tic. A.Ş.’den 2015 yılında 5+5 yıllığına kiraya vermişti. Vakıflarla protokolleri iptal eden İBB, Maslak Atatürk Oto Sanayi Sitesi’nin girişinde yer alan Çiftkurtlar’a ait bina için İ.Ü. ile yeni bir protokol imzaladı. İBB eski Genel Sekreteri Yavuz Erkut ve İ.Ü. Rektörü Prof. Dr. Mahmut Ak arasında imzalanan protokol, onay için İBB Meclisi’ne sunuldu ve kabul edildi.

ONARIMLARI İBB YAPACAK

İBB ve İ.Ü. arasında imzalanan protokole göre, yurt binasının tadilat ve onarımları belediye tarafından gerçekleştirilecek. Protokol yürürlükte olduğu sürece binanın kirası İBB tarafından ödenecek. İBB, dar gelirli, yoksul, muhtaç, kimsesiz veya engelli öğrencilerin bedelsiz olarak yurt hizmetinden yararlanmasını talep edebilecek. Fakat bu sayı yurt hizmetinden yararlanan öğrenci kontenjan sayısının yüzde beşini geçemeyecek. Yurt binasından öncelikle İ.Ü. öğrencileri faydalanacak. Açık kontenjan olması halinde diğer devlet üniversitelerinin öğrencileri de yurt hizmeti alabilecek. Protokol 23 Şubat 2022 tarihine kadar geçerli sayılacak. İstenmesi durumunda protokol bir yıl daha uzatılabilecek.

SARIYER POSTA GAZETESİ