İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Sarıyer’e sadece son 4 yıl boyunca eski parayla 624 Trilyon Liralık yatırım yaptı.

İBB, AK Parti Sarıyer Belediye Başkan Adayı Salih Bayraktar’ın girişimleriyle Marmaracık Gençlik Kampı’nın yanı sıra kültür merkezi, kütüphane, İstinye-Çubuklu Arabalı Vapur Hattı, İstinye ve Tarabya Marinaları, sahil ve Hamidiye Etfal Hastanesi bağlantı yollarını Sarıyer’e kazandırdı.

Bağlantı ve sahil yolları iyileştirildi

Rumeli Hisarı ile İstinye arası sahil yolu başta olmak üzere Sarıyer’in sahil şeridi ve tüm bağlantı yolları iyileştirildi. Rumeli Hisarı sahil yolu, Büyükdere Caddesi Atatürk Oto Sanayi Kavşağı, İstinye kavşağı ve bağlantı yolları, İstinye Bayırı Caddesi (K1 Kavşağı) İTÜ nükleer giriş kapısı önü, İstinye Bayırı Caddesi (K2 Kavşağı), Borsa Önü Baltalimanı TEM bağlantı yolu Etiler kavşağı viyadüğünde İBB tarafından yapım ve bakım onarım çalışmaları gerçekleşti.

İBB yeşil alanlara gözü gibi baktı

İBB ekiplerinin çalışmalarında, yeşil alanların bakım onarımı ile yeni yeşil alanların tanzimi yapıldı. Kovuk ağaçların rehabilitasyonu hassasiyetle yürütülürken, Sarıyer sahil yolu ile sahil parklarının aydınlatılması iyileştirildi. Sarıyer sahil kesiminde ise kıyı temizliğine büyük önem verildi. Bayram Kaptan Çeşmesi, Hayat Çeşmesi, İshak Ağa Çeşmesi, 2. Mahmut Han Çeşmesi, Mustafa Efendi Çeşmesi, İstinye Anadolu Lisesi Kapalı Spor Salonu inşaatı Sarıyer Emirgan Korusu içinde bulunan at ahırlarının rölöve ile ilgili çalışmaları sürüyor. Emirgan Korusu’ndaki Sarı Köşk, Pembe Köşk ve Beyaz Köşk restore edilirken, Rumeli Hisarüstü Konak, Mihrişah Valide Sultan Çeşmesi, Ağa Hüseyin Paşa Çeşmesi, Reşitpaşa Çeşmesi ve Boyacıköy Çeşmesi’nde ise çalışmalar tamamlandı.

Engelli vatandaşlara büyük destek

Sarıyer’de son 4 yılda 13 bin 100 vatandaşa İBB tarafından açılan sağlık merkezlerinde evde sağlık hizmeti ulaşırken, Sarıyer Engelliler Merkezi’nde ise 19 bin 772 engelli vatandaşa ve ailelerine destek verildi. Sarıyer’de İBB tarafından açılan Kadın ve Aile Sağlığı Merkezleri ise 4 yıllık süreçte 21 bin 67 kişiye ulaştı. Vatandaşların uğrak noktası olan İstinye Sosyal Tesisi de yenilendi.

Spora büyük katkı

İBB, Sarıyer’de sportif faaliyetlere de büyük katkı verdi. Sarıyer’de okul kapalı spor salonlarına büyük önem verilirken spor kulüplerine ise malzeme desteği sağlandı. Reşadiye Spor Kulübü, Yeniköy Spor Kulübü, İstinye Spor Kulübü, Kireçburnu Spor Kulübü, Bahçeköy Spor Kulübü, Çayırbaşı Özkan Spor Kulübü, Sarıyer Belediyesi Spor Kulübü, R.Hisarı Spor Kulübü, İ.T.Ü Spor Kulübü, Tarabya Spor Kulübü, Reşitpaşa Spor Kulübü, Ferahevler Spor Kulübü, Büyükdere Spor Kulübü, F.M.V. Işık Spor Kulübü, Emirgan Spor Kulübü, Pınar Spor Kulübü, Çayırbaşı Spor Kulübü, Sarıyer Yenimahalle Spor Kulübü, Kilyos Spor Kulübü ve Rumeli Kavağı Spor Kulüpleri İBB tarafından desteklendi.

Çevreye ve hayvanlara özel ihtimam

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Belgrad Ormanı’nın Sarıyer sınırları içerisinde kalan pek çok noktasındaki piknik alanlarını yeni baştan revize ederek Sarıyer’in yanı başında sadece piknik değil yaşam alanı oluşmasını da sağladı. Hafta içi Sarıyerlilerin yoğun ilgi gösterdiği ormanların yanı sıra hayvanların tamamen rehabilitasyonu ve iyileştirilmesi üzerine kurulu Kısırkaya Hayvan Hastanesi de önemli hizmet noktalarından. Yine İBB’nin Vetbüs araçları Sarıyer’de onlarca kez çalışma yaptı.