15 Haziran'dan sonra yapılacak olan Sarıyer Muhtarlar Derneği olağan kongresi için adaylığını açıklayan Sarıyer Muhtarlar Derneği Başkanı ve Darüşşafaka Mahalle Muhtarı Hüseyin Sarıuçak, Sarıyer Posta Gazetesi İmtiyaz Sahibi Levent Pehlivanoğlu'na konuştu. Sarıuçak, "Dernek olarak hiçbir siyasi partinin arka bahçesi değiliz" dedi.

5 dönem Darüşşafaka muhtarlığı, 6 dönem de Sarıyer Muhtarlar Derneği'nin başkanlığı yapan tecrübeli muhtar Hüseyin Sarıuçak, Genel Yayın Yönetmenimiz Levent Pehlivanoğlu'na özel açıklamalarda bulundu. Sarıuçak, 26 yıl önce kurulan Darüşşafaka Mahallesi'nin de kurucuları arasında yer alırken, aynı zamanda da mahallenin ilk muhtarı.

"MAHALLEMİZDE OKUR-YAZARLIK ÜST SEVİYEDE"

Darüşşafaka Mahallesi ile ilgili bilgiler veren Sarıuçak, "Gazetecilik mesleğinden emekli olduktan sonra Darüşşafaka Mahallesi'nin kuruluş aşamasında yer aldım. Türkiye genelinde faaliyet gösteren kamu kurum ve kuruluşlarının ortaya çıkardığı kooperatifler birliğinin oluşturduğu bir mahallemiz var. Mahallemizin kurulmasının ardından da Darüşşafaka'nın ilk muhtarı oldum. Mahallemizde okur-yazarlık üst seviyede. Sakinlerimiz çok bilinçli ve birçok meslek grubundan insanlar var. Darüşşafaka, İstanbul'un merkezinde ama diğer bölgelere göre çok sakin, sessiz ve nezih. Şehir ile iç içe ama bir o kadar da şehirden uzak" diye konuştu.

"BİR DÖNEM DAHA HAK ETTİĞİMİ DÜŞÜNÜYORUM"

Adaylık sürecine değinen Sarıuçak, "Derneğimizin yönetim kurulu ile bir araya gelerek toplantı yaptık. Açıkçası bir ara Sarıyer Muhtarlar Derneği başkanlığı görevini bırakmayı düşünüyordum. Fakat toplantıda Türkiye Cumhuriyeti'nin 100. kuruluş yılında başkan olarak devam etmek istedim. Yıllardır Sarıyer'e hizmet veriyorum. O yüzden bu görevi bir dönem daha hak ettiğimi düşünüyorum. Arkadaşlarımız da bu düşünceme olumlu yaklaştılar ve önümüzdeki dönem için de aday olmam kararlaştırıldı" ifadelerini kullandı.

"KURUMLARLA İLİŞKİLERİMİZ ÇOK İYİ"

Dernek faaliyetlerine değinen Sarıuçak, "Sarıyer Muhtarlar Derneği, İstanbul'daki kurum ve kuruluşlar için her anlamda farklı bir konumda. Bunu İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, Sarıyer Kaymakamı Mehmet Özer ve Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç'ten duyuyoruz. Tüm kamu kurum ve kuruluşlar ile ilişkilerimiz çok iyi. Gerçekleştirdiğimiz etkinliklere il ve ilçe protokolü katılım sağlıyor" şeklinde konuştu.

"İMKANLARIMIZ DAHİLİNDE DESTEK OLDUK"

Pandemi nedeniyle zor günler geçirdiklerini söyleyen Sarıuçak, "2019 yerel seçimleri ve ardından tekrarlanan seçim ile birlikte yaklaşık 6 aylık bir zaman harcadık. Ardından Covid-19 pandemisi nedeniyle zor günler yaşadık. Yaklaşık 18 ay olağandışı bir süreç geçirdik. Tüm bunları yan yana getirdiğimizde bu yıl arzu ettiğimiz projeleri hayata geçiremedik, istediğimiz çalışmaları yapamadık. Yeni seçilen muhtar arkadaşlarımız bilmiyor ama geçmiş yıllarda ailelerle birlikte seyahatler yaptık. Üzülerek ifade ediyorum ki önceki senelere göre yeni arkadaşlarımızı yeteri kadar sosyal etkinliklere dahil edemedik, bazı sorunlarını çözemedik. Maalesef pandemi dönemine denk geldiler. Fakat elimizden geldiği zaman zor zamanlarında ve mutlu günlerinde yanlarında olduk. İmkanlarımız dahilinde destek olduk" dedi.

"HER GÖRÜŞE VE SİYASİ PARTİYE EŞİT MESAFEDE DURDUK"   

Derneğin tüm siyasi partilere eşit mesafede olduğunu belirten Sarıuçak, "Sarıyer Muhtarlar Derneği olarak hiçbir siyasi partinin arka bahçesi olmadık. Her görüşe ve siyasi partiye eşit mesafede durduk. Davet edildiğimiz toplantılara katıldık. Biz herkesin düşüncesine saygı duyduk. Derneğimizin amacı mahalle muhtarlarımızın sorunlarını çözmek, daha iyi şartlarda çalışmaları için mücadele etmek, kurum ve kuruluşlar ile işbirliği içerisinde çalışmak" diye konuştu.

"SARIYER'İN MAHALLELERİNE KADIN ELİ DEĞDİ"

Sarıyer'in 8 kadın muhtarının çalışmalarını öven Sarıuçak, "Öncelikle son seçimde 8 kadın muhtarımızın seçilmesi bizleri son derece mutlu etti. İlk günden bu yana istekleri, arzuları, çalışma gayretleri hiç azalmadı. Mahallelerinin sorunlarını çözmek ve vatandaşa hizmet etmek için büyük bir özveriyle çalışıyorlar. İşlerini severek yapıyorlar. Sarıyer'in mahallelerine kadın eli değdi. Dernek olarak da muhtarlarımıza her türlü desteği veriyoruz" ifadelerini kullandı.

"SARIYER BELEDİYESİ DESTEK KONUSUNDA ÖNCÜ"

Sarıyer Belediyesi'nin muhtarlara destek verdiğini anlatan Sarıuçak, Sarıyer Muhtarlar Derneği kadar olmasa da bizim gibi Beşiktaş ve Şişli'de de buna benzer yapı var. Dernek sayesinde ilçemizdeki muhtarların birçok kazanımı oldu. Buna örnek olarak aklıma ilk gelen muhtarlıkların sekreterlik giderini Sarıyer Belediyesi'nin karşılaması oldu. Bunun dışında elektrik, doğalgaz, internet ve telefon faturalarımızı belirli sınır olmak kaydıyla belediyemiz ödüyor. 16 belediyede daha bu tarz destekler var. Fakat onların desteği daha sınırlı. Bu durumu Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ı ziyaret ettiğimizde de dile getirdi. Destek konusunda İstanbul'da öncü olduğumuzu söyledim. Sarıyer Belediye Meclisi'nde alınan bazı kararları diğer ilçelere göndererek, onlara da örnek olmasını sağladık. Belediye Başkanımız Şükrü Genç bu konuda örnek davranış sergiliyor" şeklinde konuştu.

"MUHTARLIK ÇOK KUTSAL BİR GÖREV"

Sarıuçak sözlerini şöyle tamamladı: "Muhtarlık çok kutsal bir görev. Devlet ile vatandaş arasında köprü görevini yürütüyor. Derdini kimseye anlatamayan vatandaş, muhtara gidip içini döküyor, sorununun çözülmesini istiyor. Bir insana yardım etmekten daha güzel bir şey var mı? Bunun dışında muhtar arkadaşlarımı hem sosyalleşmek hem de bilgilenmek amacıyla İstanbul'da bilmedikleri yerlere götürmek istiyorum. Bununla ilgili İBB ile görüşmelerimiz var. Muhtarların kaynaşmasında il dışına yapılan seyahatlerin önemi çok büyük. Pandemi sürecini geride bıraktıktan sonra muhtarlarımız ve ailelerini geziye götüreceğiz."

SARIYER POSTA GAZETESİ