İstihbarat ve Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Suriye ve Irak'taki savaş bölgelerinde DEAŞ'la bağlantılı bazı kişilerin İstanbul'a geldiği istihbarat aldı. Polisin hücre evlerine düzenlediği operasyonlarda 6 DEAŞ üyesi yakalandı.

İstihbarat ve Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Suriye ve Irak'taki savaş bölgelerinde DEAŞ'la bağlantılı bazı kişilerin İstanbul'a geldiği istihbarat aldı. Alınan bilgi üzerine teknik ve fiziki takip başlatıldı.

Yapılan araştırmada, selefi ve tekfirci görüşleri benimsedikleri ve bu yönde söylemlerde bulundukları belirlenen 6 kişinin çatışma bölgelerindeki DEAŞ üyeleriyle sürekli internet üzerinden Telegram ile görüştükleri, örgüt yöneticilerinden aldıkları talimatla bu bölgelere askeri lojistik malzemesi gönderdikleri ve yurt dışından gelen yabancı savaşçıları çatışma bölgelerine gönderilmesini organize ettikleri belirlendi.

Yapılan tespitlerin ardından Kağıthane, Güngören, Tuzla, Ümraniye ve Üsküdar'daki hücre evleri, Terörle Mücadele Operasyon Timleri ve Özel Harekat Timleri tarafından basıldı. 8 adrese yapılan baskında M.D., V.A., M.Y., K.Ş., F.K. ve V.E. gözaltına alındı. Hücre evlerinde aramalarda cep telefonları, harddiskler ve örgütsel dökümanlar ele geçti. Ele geçen dijital materyeller incelenmek üzere Siber Şube Müdürlüğü'ne teslim edildi. 6 kişi emniyette sorguya alındı.

http://www.sariyerposta.com