Seçim süreci sona erdi ve İstanbullu seçmen yeni başkanını seçti. Hayırlı olsun. Biz de yerel basın olarak rutin işlere döndük. Maalesef ülkemizin gerçeği olan basının yeteri kadar önemsenmediği ve desteklenmediği gün gibi ortada. Şartlar buyken başkaları gibi mesleki ilkeleri hiçe saymadan sadece gazetemizin ilan ve reklam anlamında desteklenmesi hususunda beklentilerimiz elbette var. Ama biz ne kimseden üstü kapalı şantajla ne reklam istedik ne de ‘gazetenin maddi yükünü sırtlanın’ dedik. Burada konu özellikle yerel seçim sürecinde aylarca verdiğimiz hak ve emeğimizin görmezden gelinmesidir. Bu sitemim Sarıyer’de siyaset yapan herkese. Çünkü hangi şart ve koşullarda gazete çıkardığımızı kimse sormuyor. Açıkçası ümidim de yok ve artık beklemiyorum da.

Bunlar yetmezmiş gibi tabiri caizse kavgada bile söylenmeyecek söylemler…! Bir siyasi partinin ilçe başkanının “SARIYER’DE BASILI GAZETELER YETERİ KADAR OKUNMUYOR” söylemi bizi son derece üzdü. Takdiri Sarıyerlilere ve basın emekçilerinin vicdanına bırakıyoruz.

Sarıyer’de çıkan her gazetenin belli bir okunurluk gücü var. Kimse bunu yok sayamaz. AMA HİÇ KİMSE… Burası Türkiye, yani seçim ve dert ülkesi. Gün geçmiyor ki yeni seçim kararı alınmasın. Yani uzun lafın kısası şu;

HERKES İŞİNE BAKSIN…!

Saygılarımla Levent PEHLİVANOĞLU...