İTÜ Geliştirme Vakfı Okulları Özel Dr. Natuk Birkan Ortaokulu öğrencileri Defne Savaş ve Ece Lal Özyaman, barınaklardaki binlerce sokak hayvanının sıcak yuva beklediğine dikkat çekerek, TÜBİTAK projesi geliştirdi.

"Barınağa gelen ve benim arkadaşlarımı sahiplenen kişilerin gözlerine hep kendimi sokmaya çalışıyordum çünkü kimse beni cinsimden, rengimden, ismimden hatta gözlerim yüzünden bile sahiplenmek istemiyordu." Bu sözler ortaokul öğrencilerinin kaleminden satırlara döküldü. Tatil zamanlarında ya da pandemide kendilerine arkadaş olarak alınıp sonra da terk edilen hayvanların yaşadığı duyguları öyküleştiren çocukların projesi final için yarışıyor.

KORUYUCUM OLUR MUSUN?

Sokak hayvanları sadece açlık ve bakımsızlıktan değil, insanlardan gördükleri şiddet yüzünden de hayatını kaybediyor. İTÜ Geliştirme Vakfı Okulları Özel Dr. Natuk Birkan Ortaokulu'ndan Defne Savaş ve Ece Lal Özyaman isimli iki hayvansever öğrencilerin, 'Fahri  Hayvan Koruyuculuğu / Evlat Edinme' ile ilgili geliştirdiği TÜBİTAK projesi bölge üzerinden proje kabul edildi. Öğrenciler proje kapsamında "Barınaktaki Bir Hayvanın Gözünden Dünya" temalı 'Koruyucum Olur Musun?' isimli bir kısa öykü yazarak duygularını ifade etti. Öyküde, barınakların insafsızca terk edilen köpeklerle dolu olduğunu, hediye diye alınan ya da bir şekilde sahiplenilen yüzlerce hayvanın sokaklara terk edildiğini anlatan cümleler dikkat çekiyor.

SARIYER POSTA GAZETESİ