Derbent Mahalle Muhtarı Aydemir Görmez, geçtiğimiz haftalarda İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ve Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç'in de katıldığı tören ile açılan Hacıosman Atatürk Kent Ormanı'nda kundaklama girişiminin olduğunu açıkladı.

Gece saat 01.30 sıralarında olay yerinden geçen vatandaşlar, ormanın belirli noktalarından dumanlar yükseldiğini fark etti. Yangına müdahale eden gençler, durumu hemen Derbent Mahalle Muhtarı Aydemir Görmez'e bildirirken, bölgeye itfaiye ekipleri söndürüldü. Ormanda küçük çaplı hasarlar meydana geldi.

"KASITLI OLARAK ÇIKARILDIĞINI DÜŞÜNÜYORUM"

Sarıyer Posta Gazetesi'ne açıklamalarda bulunan Muhtar Aydemir Görmez, "Ormanın 5-6 bölgesinde yangın çıktı. Yıllardır bu bölgede ikamet eden ve Derbent'in muhtarı olarak bu yangınların kasıtlı olarak çıkarıldığını düşünüyorum. Çünkü o bölgelere girmek yasak. Çok şükür tam zamanında müdahale ettikte büyük çaplı hasarlar meydana gelmedi" ifadelerini kullandı.

"BUNU İNSAN OLAN YAPMAZ"

Genel Yayın Yönetmenimiz Levent Pehlivanoğlu'na yangın ile ilgili sitemini dile getiren Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç, "Öncelikle yangın ile üzüntümü ifade etmek istiyorum. Açıkçası bunu insan olan yapmaz. Bilinçli yapıldığını düşünüyorum. Çünkü aynı anda birçok yerde yangın çıktı. Biz ilçemiz için amansız mücadele ederken, bu tarz olayların yaşanması talihsiz bir durum" diye konuştu.

SARIYER POSTA GAZETESİ