İçişleri Bakanlığı tarafından yaklaşık 1 yıl önce hayata geçirilen 'Büyük İlçeler Güven ve Dönüşüm Projesi' kapsamında, kardeş okul olan MEV Dumlupınar İlkokulu ile FMV Ayazağa Işık Lisesi, farkındalık yaratan bir çalışma gerçekleştirdi.

3 yıl boyunca Sarıyer'in de aralarında bulunduğu toplam 8 ilçede uygulanacak olan Büyük İlçeler Güven ve Dönüşüm Projesi, çocukların kötü alışkanlıklardan uzak durmasını ve sosyo-kültürel etkinliklerle birlikte eğlenirken öğrenmesini amaçlıyor.

Çocuklar sosyalleşiyor

Maddi imkanı yeterli olmayan ve dezavantajlı bölgelerde yaşayan öğrencilerin toplumsal hayata katılmalarını ve sosyalleşmelerini sağlamak amacıyla projenin Sarıyer'deki pilot okulu olan Fatih Sultan Mehmet Mahallesi MEV Dumlupınar İlkokulu yeni bir etkinliğe daha ev sahipliği yaptı.

Etkinlikte renkli görüntüler oluştu

Daha önce kullanılmış ve atıl vaziyette bulunan otomobil lastikleri, hayırsever Ayşe Özge Demir tarafından temin edildi ve usta Mazlum Kaya tarafından kedi yuvası haline getirildi. Ardından FMV Ayazağa Işık Lisesi'nden gelen öğrenciler, MEV Dumlupınar İlkokulu'ndaki çocuklarla birlikte bu yuvaları boyadı. Renkli görüntülerin yaşandığı etkinlikte öğrenciler eğlenceli anlar yaşadı. Proje sayesinde çocuklar hem atıl ürünlerin geri dönüşümünde pay sahibi oldular hem de sokaktaki patili dostlarımızı yeni yuvasına kavuşturdular. Rengarenk boyanan 10 adet yuvanın 5'i okulda kalırken, geri kalanı ise FMV Ayazağa Işık Lisesi'ne teslim edildi.

"Yeteneklerini keşfediyorlar"

Projeyle ilgili bilgiler veren Okul Müdürü Hasan Arslan, "Okulumuzdaki 700 öğrencimizin yanı sıra Sarıyer Kaymakamımız Mehmet Özer'in talimatları doğrultusunda mahallemizden gelen çocukların da Büyük İlçeler Güven ve Dönüşüm Projesi'nden faydalanmalarını sağlıyoruz. Proje kapsamında birçok spor, sosyal ve kültürel etkinlikler gerçekleştirdik. Bu kapsamda öğrencilerimiz yüzme, atletizm ve okçuluk faaliyetlerinde bulundu. Bu sayede yeteneklerini keşfetmelerini ve geliştirmelerini, sosyalleşmelerini ve güven duygusunu artırmayı hedefledik. Ayrıca sosyal ve sportif faaliyetlerin içerisinde olan çocukları kötü alışkanlıklardan uzak tutmayı başardık. Bunların dışında yetenekli olan çocukların lisanslı sporcular olmasına ve bu yolda kendilerini geliştirmelerini amaçladık. Bu doğrultuda İstanbul Avcılık ve Atıcılık Spor Kulübü ve ENKA ile işbirliği yapıyoruz. Proje kapsamında yalnızca sportif etkinlikler değil, kültürel faaliyetlerimiz de oluyor. Bu kapsamda ilçemizde ve İstanbul genelindeki müzeler ile tarihi yerlere ziyaretler yapıyor, öğrencilerimiz bilgileri yerinde alıyor" diye konuştu.

"Kaymakamımız Mehmet Özer'e teşekkür ediyorum"

Arslan, "Sarıyer'de özellikle kamu kurum ve kuruşular arasında işbirliği çok üst düzeyde. Özellikle projemizde bizlere öncülük eden ve her konuda bizlere büyük destek olan Sarıyer Kaymakamımız Mehmet Özer'e teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.

SARIYER POSTA