Sarıyer Belediyesi, Altı Nokta Körler Vakfı ve Uluslararası Lions 118-T Yönetim Çevresi Federasyonu bir araya gelerek görme engellilerin yaşadıkları sorunlara dikkat çekmek için Emirgan Sahil’inde özgürlüğe olta attı.

Görme engelli vatandaşlar toplum içinde birçok alanda faaliyette bulunabileceklerinin farkındalığını sağlamak amacı ile Sarıyer Emirgan Sahili’nde “Özgürlük İçin Olta” attı. Bir araya gelen görme engelli vatandaşlara Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç, Altı Nokta Körler Vakfı Başkanı Oya Sebük ve Uluslararası Lions 118-T Yönetim Çevresi Federasyon Başkanı Turay Karaçay’ın yanı sıra çok sayıda vatandaş da eşlik etti. Etkinlikte, kendilerine yardımcı olan İstanbul Sportif Olta Balıkçılar Derneği üyeleri ile birlikte balık tutan görme engelli vatandaşlar oldukça keyifli zaman geçirdi. Günün sonunda tutulan balıklar ızgarada pişirilirken sahilden geçen vatandaşlara da ikram edildi.

“ÖNEMLİ OLAN GÖNÜL GÖZÜYLE GÖREBİLMEK”

İstanbul Sportif Olta Balıkçılar Derneği üyelerinin desteği ile balık tutan görme engelli vatandaşlarla, olta atıp sohbet eden Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç, “İnsanların farklı sıkıntıları var. Ama aslolan herhangi bir organını kaybetmiş olarak görme engeli yaşayan insanların değil, her şeyi gördüklerini sanan asıl görmeyenlerin bugünden bir ders alması gerekiyor” sözleriyle konuşmasına başladı. Toplumumuzda çok güzel bir söz var. ‘Gönül gözü açık olsun yeter’ diyerek sözlerini sürdüren Genç, “Bir insanda gönül gözü açık olsun yeter ki, gönül gözü olmayanların herhangi bir şey görmesi mümkün değildir çünkü. Buradaki birlikteliği bu atmosferi yakalamak çok önemli, ben hepinize teşekkür ediyorum bugün burada olduğunuz için” dedi.

GELENEKSEL HALE GELDİ

Türkiye de dokuzuncu kez sosyal bir olayı gerçekleştiriyor olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Artık geleneksel bir hal aldı çalışmamız” diyen Altı Nokta Körler Vakfı Başkanı Oya Sebük, bu etkinliğe ev sahipliği yaptığı için Sarıyer Belediyesine teşekkür ederek konuşmasını tamamladı.

ANKET İLE BAŞLAYAN ÖZGÜRLÜK

Lions Kulübü Başkanı Turay Karaçay yaptığı konuşmada bu projenin ortaya çıkış hikâyesine değinerek şunları söyledi: “Yaklaşık olarak dokuz sene önce yapmış olduğumuz anket sonucunda görme engelli vatandaşlarımızın, boğazda balık tutma talepleri ortaya çıktı. Bunun neticesinde dokuz senedir bu aktiviteyi hep birlikte gerçekleştiriyoruz. Ev sahipliği yapan Sarıyer Belediyesi'ne teşekkür ederim.”

SARIYER POSTA