Sarıyer Belediyesi’nin Ramazan Ayı vesilesiyle Rumeli Hisarüstü Doğa Tepe Parkı’nda kurduğu iftar sofrasına Belediye Başkanı Şükrü Genç, Sarıyer Belediyesi Meclis Üyeleri, Rumeli Hisarüstü Mahallesi Muhtarı Çetin Karayılan, STK temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Sarıyer Belediyesi’nin On Bir Ayın Sultanı olan mübarek Ramazan Ayı boyunca faklı mahallelerde organize ettiği gönül sofraları  Rumeli Hisarüstü’nde de düzenlendi. Mahalle sakinleri organizasyona yoğun katılım gösterdi. Kuran Tilaveti ve semazen gösterisiyle başlayan programda iftarlar dualarla açıldı.

 “Oy pusulalarınızı almayı unutmayın”

Konuşmasına Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç’e teşekkür ederek başlayan Rumeli Hisarüstü Mahalle Muhtarı Çetin Karayılan şu ifadeleri kullandı: “Bizleri bir araya getiren Sarıyer Belediye Başkanı Sayın Şükrü Genç’e teşekkür ediyorum. Sözü fazla uzatmadan bir hatırlatma yapayım. Oy pusulalarınız muhtarlıkta. İstediğiniz zaman gelip alabilirsiniz. Son olarak yaklaşmakta olan bayramınızı şimdiden kutluyorum.”

Şükrü Genç Çay TV’ye konuk oldu

Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç, iftar öncesi Çay TV’de Togay Muratoğlu’na konuk oldu. Şükrü Genç, yarım saat süren programda Sarıyer Belediyesi’nin Ramazan Ayı etkinlikleri hakkında bilgi verdi. Sarıyer’in her mahallesinde gönül sofraları kurduklarını söyleyen Genç, “Bu organizasyonları geleneksel hale getirdik” dedi.

 “Mülkiyet sorununun çözümü için mücadeleye hazırız”

İftar öncesi konuklara hitap eden Şükrü Genç, imar barışı ile ilgili şu açıklamalarda bulundu: “Katıldığımız organizasyonlarda vatandaşlardan imar barışı yasası ile ilgili sorular geliyor. Rumeli Hisarüstü mahalleliler, verilmeye başlanan belgeler kesinlikle tapu veya mülkiyet sorununu çözebilecek türden bir işlem değil. Sadece sizin bulunduğunuz binanın tespitini yapıyor. Ancak Sarıyer Belediyesi başta olmak üzere dernekler, kooperatifler ciddi bir çalışma içerisinde. Mülkiyet sorununun çözümü için mücadeleye hazırız. İftar sofralarında siyaseti sevmediğim için konuyu daha fazla uzatmak istemiyorum. İyi iftarlar, afiyet olsun.”