Kendi işinin patronu olmak isteyen  girişimci kadınlar, Sarıyer Belediyesi ile Türkiye İsrafı Önleme Vakfı işbirliği ile hayata geçirilen Mikrokredi Projesi kapsamında ürettikleri ürünleri Maslak 1453 Sitesi'nde yaptıkları yeni yıl kermesi ile alışveriş meraklılarının beğenisine sunuyor.

Geçtiğimiz aylarda Sonbahar Kermesi ile girişimci kadınlara destek olan Maslak 1453, bu kez yeni yıl kermesine ev sahipliği yapıyor. İçerisinde bulunduğumuz pandemi nedeniyle sosyal mesafe kurallarına uygun olarak kurulan olan kermeste, kadınlar kendi ürettikleri ürünleri satışa çıkarmanın haklı gururunu yaşıyor. Kermes alanını ziyaret eden Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç, Sarıyer Belediye Başkan Yardımcısı Hüseyin Coşkun, IB Ege Group’un Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Bozan ile Sarıyer Posta Gazetesi İmtiyaz Sahibi ve Genel Yayın Yönetmeni Levent Pehlivanoğlu, kadınlara destek vererek 'hayırlı işler' temennisinde bulundu.

KADINLARIN YÜZÜNÜ GÜLDÜRMEYE DEVAM EDİYOR

Sarıyer Belediyesi'nin girişimci kadınlara destek olmak için kurduğu Mikrokredi Merkezi, kadınların yüzünü güldürmeye devam ediyor. 30 Aralık Çarşamba gününe kadar alışveriş tutkunlarını ağırlayacak olan kermeste takılardan doğal ürünlere, ev aksesuarından giyeceğe kadar birçok ürün satışa sunuluyor.

"MİKROKREDİ PROJESİ SARIYER BELEDİYESİ İÇİN ÇOK ÖNEMLİ"

Sarıyer Posta Gazetesi İmtiyaz Sahibi ve Genel Yayın Yönetmeni Levent Pehlivanoğlu'na konuşan Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç, "Mikrokredi projesi Sarıyer Belediyesi için çok önemli. Özellikle satış kısmını daha da elverişli hale getirmek için yapılması gerekenleri ele alacağız. Fakat içerisinde bulunduğumuz pandemiden dolayı zor bir dönemden geçiyoruz. Esnaflar çok zor durumda. İnsanların alım güdü azaldı. Buna rağmen halkımız yaşamı ayakta tutmaya çalışıyor. Bizlerde elimizden geldiği kadar destek vermeye çalışıyoruz. Sadece Türkiye değil, tüm dünya sıkıntılı bir süreç yaşıyor. Bu zor dönemi aşmak yine insanların el ele vermesiyle mümkün olabilir. Dayanışma kültürünü hiç kaybetmeden devam ettirmek gerekiyor. Özellikle Covid-19 pandemisi sonrası yaşamın nasıl şekilleneceğini de öngöremiyoruz. Ancak eskisi gibi olmayacağını bilmek zorundayız" diye konuştu.

BAŞKAN GENÇ'TEN PEHLİVANOĞLU'NA TEŞEKKÜR

"Sarıyer Posta Gazetesi'ne ve şahsınıza çok teşekkür ediyorum" diyen Genç, "Özellile bu tür projelerde yer almaya büyük çaba gösteriyorsunuz. Aslında bu Sarıyerlilerin bir özelliğidir. Yaşamın her alanında ve dayanışma içerisinde olmak" ifadelerini kullandı.

ŞÜKRÜ GENÇ'TEN AŞI AÇIKLAMASI

Corona virüs aşısı olup olmayacağına ilişkin konuşan Genç, "Aşı ile ilgili ciddi araştırmalar, çalışmalar var. Covid-19 virüsünü öğrenene kadar ciddi bedeller ödedik. Aynı bedelleri aşı için ödememek lazım. Bu yüzden aşı olup olmamak konusunda uzmanların söylediklerini dinlemek gerekiyor. Alanda bununla ilgili çok şey konuşulur ancak önemli olan uzmanların ne dediğidir. Aşı çalışmalarında süreç hızlandırıldı. Bu hızlandırmanın insan sağlığına kalıcı olumsuz etkiler bırakmamasını diliyorum. Biz yöneticilerin aktif olarak bu sürecin içerisinde olması gerekiyor. Dolayısıyla süreç bizlere ne gösterecek. Duruma göre değerlendireceğiz" dedi.

"YENİ YILIN SAĞLIK VE MUTLULUK GETİRMESİNİ DİLİYORUM"

Konuşmasının sonunda yeni yıl mesajı veren Genç, şunları söyledi: "Yeni yılın insanlığa iyilik, sağlık ve mutluluk getirmesini tüm içtenliğimle diliyorum. Önümüzdeki yıllarda bu tarz felaketleri bir daha yaşamamı temenni ediyorum. Bunun yanı sıra bundan sonraki dönemde benzer sıkıntılar yaşanacağını göz önünde bulundurarak gerekli önlemler alınmalı. Teknoloji çok gelişti. Gençlerimiz ne gibi önlemler alınabilir konusunda paylaşımlar yapmalı. Özellikle sağlıkçıları çok önemsemek lazım. Araştırmalar yapan bilim insanları desteklenmeli. Türkiye gibi önemli bir ülkenin hıfzıssıhha enstitüsü olmalı. Bunu mutlaka hayata geçirmeliyiz. Yeni nesil doktorlarımız Avrupa'ya oranla çok daha başarılı. Bu başarının sürdürülebilir olması için gerekli alanlar yaratılmalı."

"HERKESİ KERMESE DAVET EDİYORUM"        

Kermes ile ilgili Sarıyer Posta Gazetesi İmtiyaz Sahibi ve Genel Yayın Yönetmeni Levent Pehlivanoğlu'na açıklamalarda bulunan IB Ege Group’un Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Bozan, "Maslak 1453 olarak girişimci kadınlara ikinci kez ev sahipliği yapıyoruz. Daha önce sonbahar kermesi yapılmıştı. Bu kez dün başlayan ve yarın sona erecek olan yeni yıl kermesi yapılıyor. Bir kez daha Sarıyer Belediyesi ile birlikte sosyal sorumluluk projesi kapsamında 3 gün boyunca Mikrokredi kermesinde el emeği ürünler satışa sunulacak. Umuyorum ki kermes amacına ulaşır ve Sarıyer Belediyesi ile birlikte etkinlikler yapmaya devam ederiz. Herkesi kermese davet ediyorum" şeklinde konuştu.

SARIYER POSTA GAZETESİ