Sarıyer Belediyesi ve Türkiye İsrafı Önleme Vakfı tarafından yaklaşık 7 yıl önce hayata geçirilen Mikrokredi projesi kapsamında kendi işinin patronu olan girişimci kadınlar, Kilyos'ta düzenlediği 'Yaza Veda Kermesi' ile ürünlerini tüketiciyle buluşturdu.

İçerisinde bulunduğumuz pandemi nedeniyle sosyal mesafe kurallarına uygun olarak kurulan olan kermeste, kadınlar kendi ürettikleri ürünleri satışa çıkarmanın haklı gururunu yaşadı.

COŞKUN VE PEHLİVANOĞLU'NDAN KADINLARA DESTEK

29 - 30 Ağustos tarihleri arasında Kilyos Mahalle Muhtarlığı önünde gerçekleştirilen kermes, antikalardan el emeği göz nuru ürünlere, ikinci el eşyalardan takı ve bebek giysilerine birçok ürün satışa sunuldu. Sarıyer Belediye Başkan Yardımcısı Hüseyin Coşkun, Sarıyer Belediyesi Halkla İlişkiler Müdürü Hatice Yazlık ile Sarıyer Posta Gazetesi İmtiyaz Sahibi ve Genel Yayın Yönetmeni Levent Pehlivanoğlu kermese giderek, kadınlara bir kez daha destek verdi.

"BİZ BÜYÜK BİR AİLE OLDUK"

Kermes ile ilgili Sarıyer Posta Gazetesi İmtiyaz Sahibi ve Genel Yayın Yönetmeni Levent Pehlivanoğlu'na bilgiler veren Sarıyer Belediyesi Türkiye İsrafı Önleme Vakfı Mikrokredi Şube Müdürü Asuman Kurt Karataş, "Vakıf olarak kadınlara yalnızca İstanbul'da değil, ülke genelinde destek veriyoruz. Onlara destek vermek, gelir elde etmesini sağlamak, ayakları üzerinde durmaları için imkan vermek istiyoruz. 7 yıldır da Sarıyer Belediyesi ile birlikte Sarıyerli kadınlara bu desteği sunuyoruz. İlçe genelinde üye sayımız bin 500'ün üzerinde. 600 kadın aktif olarak devam ediyor ve bu sayı her geçen gün daha da artıyor. Biz artık büyük bir aile olduk. Herhangi bir ayrım yapmadan mikrokrediye gelen herkes bu ailenin bir parçası. Yaza Veda Kermesi ile aynı zamanda AVM'lere gidemeyen vatandaşlara alışveriş imkanı sunuyoruz. Bunun yanı sıra kermesimize gelenlerin maske takma zorunluluğu var. Sosyal mesafe kuralına büyük hassasiyet gösteriyoruz" ifadelerini kullandı.

"KADINLAR GÜCÜNÜ GÖSTERMELİ"

Sarıyerli kadınlara mesaj veren Karataş, "Kadınlar evde oturmamalı, üretim yapmalı. Şiddeti yalnızca konuşarak veya yazarak değil, yapabileceklerini göstererek durdurabilirler. Güçlerini göstermeliler. Bunun içinde sahada olmalılar" diye konuştu.

"HEM ÇALIŞMALARIMIZ HEM DE AİLEMİZ BÜYÜDÜ"

Kermeste stant açan girişimci kadınlardan Arzu Melek, şunları söyledi: "İş hayatına küçük projelerle başladık. Zaman içerisinde hem çalışmalarımız hem de ailemiz büyüdü. Doğal olarak kadınların elde ettiği kazançlarda da artış oldu. Bu kapsamda Sarıyer Belediye Başkanımız Şükrü Genç ve Sarıyer Belediyesi Türkiye İsrafı Önleme Vakfı Mikrokredi Şube Müdürü Asuman Kurt Karataş başta olmak üzere herkese teşekkür ediyorum."

SARIYER POSTA GAZETESİ