Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç ve ekibi, Zekeriyaköy Siteler Platformu temsilcileriyle bir araya geldi. Doğa Koleji’nde gerçekleşen toplantıya CHP Sarıyer İlçe Başkanı Sevim Yalınkılıç da katıldı. Toplantıda site sakinlerine bölgede yapımı devam eden gündüz bakımevi ve yaşam evi projeleri anlatıldı. Talepleri dinleyen Başkan Genç, bölgede çocuk parkı ve spor aletleri yapacaklarını belirterek, belediyenin sorumluluğunda olmamasına rağmen sağlık ocağı yapma sözü verdi.

Gündüz bakımevi ve yaşam evi açılıyor

Her mahalleye bir gündüz bakımevi kazandırma hedefiyle çalışmalarını sürdüren Sarıyer Belediyesi 6. Gündüz Bakımevi’ni Kasapçayırı Mevkii’nde açmaya hazırlanıyor. Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri tarafından çalışmaları süren 120 çocuk kapasiteli bakımevinin projesi, bölgede ikamet eden vatandaşlara anlatıldı. Aynı alanda vatandaşların sosyal ve kültürel paylaşım içinde olacağı Yaşam Evi’nin de çalışmaları devam ediyor.

“Sorumluluğumuz dışında hizmetler yapıyoruz”

Yapılan tüm çalışmaların bir plana, katılımcılığa ve paylaşımcılığa dayandırılarak yapıldığını söyleyen Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç, yetki alanlarında olmamasına rağmen yaşam alanlarını iyileştirdiklerini belirtti. Genç: “Yaşamın içinde problemleri gidermeye çalışıyoruz. Sorumluluğumuzun dışında çok farklı hizmetler yapıyoruz. Sağlık ocağının yapılması tabi ki gerekiyor. Sağlık Bakanlığı’nın işini biz yapmış olacağız. İSKİ meselesi de var burada. Alt yapıya el atılmıyor. Yeni oluşan köyler bölgesinde yollar açıyoruz. Yağmur suyu kanalları, pis su giderleri gibi birçok hizmeti belediye sorumluluğu dışında yapıyoruz” ifadelerini kullandı.