Ferahevler Mahalle Muhtarlığı'nın ev sahipliğinde, Sarıyer'de 2021 yılının ilk huzur ve güvenlik toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıda, mahallenin ve esnafın sorunları ele alındı.

Sarıyer Kaymakamlığı'nda gerçekleştirilen toplantıya; Sarıyer İlçe Emniyet Müdürü Koray Şensoy, Tarabya Şehit Kemal Aykut Genç Polis Merkezi Amiri Komiser Kenan Yayla, Ferahevler Mahalle Muhtarı Turan Öztürk, Sarıyer Belediye Meclisi AK Parti Üyesi Hüseyin Coşgun ve CHP Üyesi Ayhan Gedik, Sarıyer Posta Gazetesi İmtiyaz Sahibi ve Genel Yayın Yönetmeni Levent Pehlivanoğlu, Yaşar Dedeman Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürü Resul Bozyel, esnaf, STK temsilcileri ile mahalledeki site yöneticileri ve cami imamları katıldı.

Mahallenin sorunlarını konuştular

Toplantıda; trafikten ışıklandırmaya, gürültüden okul önlerinde ve tenha yerlerde devriyeye kadar mahallenin sorunları dile getirilirken, Sarıyer İlçe Emniyet Müdürü Koray Şensoy ile Tarabya Şehit Kemal Aykut Genç Polis Merkezi Amiri Komiser Kenan Yayla da söz konusu problemleri not aldı. Müdür Şensoy, sorunların çözümü konusunda gerekli çalışmaların yapılacağını ifade etti.

"İlçemizin huzurunu hep birlikte temin edelim"

Sarıyer İlçe Emniyet Müdürü Koray Şensoy, "Sarıyer, İstanbul'un en huzurlu ve suç oranının az olduğu ilçelerden biri. Bizim amacımız da bu huzur ve güvenliğin devamını sağlamak, suç oranını da minimum seviyeye indirmek. İlçemizde 89 tane bekçi var. Bu arkadaşlarımızın birçoğu eğitimde. Onların da aramıza katılmasıyla birlikte 7/24 sahada olacağız. Fakat burada siz değerli halkımıza büyük bir sorumluluk düşüyor. Polis, halkımız için var. Sizler de polisiniz ile koordineli şekilde çalışmalısınız ki ilçemizin huzurunu hep birlikte temin edelim" diye konuştu.

"Toplantı çok verimli geçti"

Sarıyer Belediye Meclisi AK Parti Üyesi Hüseyin Coşgun, "Öncelikle bu toplantıya ev sahipliği yapan Mahalle Muhtarımız Turan Öztürk'e, Sarıyer İlçe Emniyet Müdürümüz Koray Şensoy'a ve tüm konuklara teşekkür ediyorum. 13 yıldır Sarıyer Belediyesi'nde AK Parti meclis üyeliği yapıyorum. Açıkçası mahallemde ilk kez huzur ve güvenlik toplantısına şahit oldum. Hiç kuşkusuz bunda üşenmeyip mahallenin sorunlarını konuşmak için toplantıya katılan duyarlı mahalle halkımızın payı çok büyük. Devletimiz çok büyük sorunları ve çalışmalara imza atıyorken, daha küçük sayılabilecek işlerin de bu tarz yerel bazda çözülmesi gerekiyor. Dolayısıyla bu tarz toplantıların ilçemize büyük katkı sağlayacağını düşünüyorum" dedi.

"Sorunların çözümüne katkı sağlamasını temenni ediyorum"

Sarıyer Posta Gazetesi İmtiyaz Sahibi ve Genel Yayın Yönetmeni Levent Pehlivanoğlu, "Pandemi nedeniyle huzur ve güvenlik toplantılarına ara vermek zorunda kalmıştık. Fakat hayat olağan akışında devam ettiği için mevcut sorunlar çözülemediği gibi yeni problemler de ortaya çıktı. Toplantımızın bu sorunların çözümüne katkı sağlamasını temenni ediyorum. Genel olarak toparlarsak toplantımızın gündemi 5 ana başlıktan oluştu. Bunlar; gençliğin kötü alışkanlıklardan uzak tutulması, araçların ve motorların mahalle içinde hız yapmaları, polis ile bekçilerin mahallede devriye atmaları, trafik ve araçlar ile motosikletlerin çıkardığı gürültü. Ancak tüm bu sorunlar yalnızca emniyetin çalışmalarıyla çözülemez. Herkes elini taşın altına koymalı ve sorumluluğunu yerine getirmeli. Diğer bir konu da Sarıyer'de herkesin birbirini tanıması ve bürokratlardan yerel yöneticilere kadar aile olması büyük bir avantaj. Siz de bu büyük ailenin ferdisiniz. Bir kez daha ilçemize hoş geldiniz diyor, görevinizde başarılar diliyorum" şeklinde konuştu.

"Sarıyerliler adına teşekkür ediyorum"

Pehlivanoğlu, "Burada bir teşekkür de Dedeman Camisi İmamı Abdulsamet Çakır'a etmek istiyorum. Sosyal sorumluluk projeleriyle birçok aileye dokundunuz. Pandemi sürecinde evlerinden çıkamadığı, gıda temininde zorlandığı günlerde çok önemli işlere imza attınız. Gazetem ve Sarıyerliler adına teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.

SARIYER POSTA