Merkez Bankası faiz oranlarını değiştirmedi. Politika faizi yüzde 8'de sabit tutuldu.
Merkez Bankası faiz oranlarında değişikliğe gitmedi. Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası, bir hafta vadeli repo ihale faiz oranını yüzde 8'de, gecelik marjinal fonlama oranını (faiz koridorunun üst bandı) yüzde 8,50'de ve gecelik borçlanma faiz oranını (faiz koridorunun alt bandı) yüzde 7,25'te sabit tuttu.

DOLAR YÜKSELDİ

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Para Politikası Kurulu, "Yakın dönemde küresel belirsizliklerdeki artışa bağlı olarak yaşanan döviz kuru hareketleri ve petrol fiyatlarındaki yükseliş enflasyon görünümüne dair yukarı yönlü risk oluşturmaktadır. Öte yandan, toplam talep gelişmeleri bu etkileri sınırlamaktadır." değerlendirmesinde bulundu.Merkez Bankası'nın faiz kararı öncesi 3.5131 seviyesinde işlem gören dolar/TL, karar sonrası 3.5458 seviyesine kadar yükseldi.

GEÇTİĞİMİZ AY ARTIRIM GELMİŞTİ

Merkez Bankası geçtiğimiz ay 24 Kasım'da gerçekleştirdiği Para Politikası Kurulu (PPK) toplantısının ardından politika faizinde 50, faiz koridorunun üst bandında ise 25 baz puanlık artırıma gitmişti. Banka, sadeleşme adımları kapsamında faiz koridorunun üst bandında art arda yedi ay süren 250 baz puanlık indirimlere başta TL'deki değer kaybı olmak üzere iç ve dış belirsizliklerin artmasıyla Ekim toplantısında ara vermişti.