Corona virüsü, dünya genelinde binlerce can alırken Türkiye’de de 168 vatandaşın hayatını kaybetmesine neden oldu. Bu rakamın ülke genelinde artmaması için Sarıyer Posta Gazetesi olarak insanlık tarihinin en büyük salgınlarından birinden korunmak için ‘Evde Kal Sarıyer’ diyoruz.

Çin’in Wuhan kentinde ortaya çıkan ve dünya geneline yayılan corona virüsü salgını, Türkiye’de de 168 kişinin ölümüne neden oldu. Başta Sağlık Bakanlığı olmak üzere her kesimden evde kalınması çağrısı yapılırken, uyarıları dikkate almayan bilinçsiz vatandaşlar çevresindekilerin sağlığını tehlikeye atmaya devam ediyor.

İNSAN HAYATINI RİSKE ATIYORLAR

Salgının yayılmasının önüne geçmek amacıyla İçişleri Bakanlığı tarafından 168 yaş ve üstü vatandaşların dışarıya çıkmasının kısıtlanması, eğlence ile yiyecek sektörü üzerine faaliyet gösteren işletmelerin geçici süreliğine kapatılması veya paket servisine geçmesi gibi bazı tedbirler alındı. Bunun üzerine Sarıyer’in büyük bölümü evlerine kapandı. Bunun yanı sıra tüm uyarılara rağmen bazı duyarsız vatandaşlar balık tutarken, bazıları da sahilde spor yapmaya devam ediyor.

UZMANLARIN UYARILARINI DİKKATE ALALIM

Ülkemizde 168 can alan corona virüsünün daha fazla kişiyi hayattan koparmasını engellemek, sevdiklerimize zarar vermemek ve ailemizin zarar görmesinin önünü geçmek için hep birlikte ‘Evde Kal Sarıyer’ diyoruz. Salgının yayılma hızını minimum seviyeye indirmek için uzmanların uyarılarını dikkate alalım.

SARIYER POSTA