Büyükdere Mahallesi’nde bulunan eski Sarıyer İlçe Emniyet Müdürlüğü binası kaderine terk edilmiş durumda. Mahalle Muhtarı Ali Yazıcı, tarihi yapının yeniden kazandırılması konusunda girişimde bulunduklarını söyledi.

Yapım tarihi Osmanlı zamanına dayanan bina, Sarıyer İlçe Emniyet Müdürlüğü’nün Reşitpaşa’ya taşınmasıyla birlikte atıl duruma düştü. Büyükdere mahalle sakinleri tarihi yapının restore edilip yeniden hizmete açılmasını talep ediyor. Uzun yıllardır kullanılmayan binadan bazı parçaların yola düşmesi ‘yıkılması ile ilgili ilk sinyali verdi’ yorumlarının yapılmasına neden oldu.

“Mahallede caydırıcı bir unsur olur”

Konuyla ilgili gazetemize açıklamalarda bulunan Mahalle Muhtarı Ali Yazıcı, “Binamız yıllardır kullanılmıyor. Büyükdere Mahallesi olarak binamızın önleyici birimler veya bekçilerin toplanma merkezi olarak hizmete açılmasını talep ediyoruz. Maksat atıl vaziyetten kurtarmak. En azından akşam saatlerinde ışığı yansın. Bu sayede caydırıcı bir unsur olarak mahalleye güven gelmiş olur” dedi.

Bakan Soylu’dan yakın takip

Yazıcı, “Geçtiğimiz haftalarda Sarıyer’i ziyaret eden İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya bu konu hakkında bilgi verdik. Mahalle sakinlerinin taleplerini ilettik. Kendisi de konuyu ilgili mercilere ileteceğini ve süreci yakından takip edeceğini ifade etti. Ayrıca Sayın Bakan, bana Çayırbaşı ile Büyükdere arasına bir karakol yapılmasının gündemde olduğunu söyledi. Biz de gelişmeleri yakından takip ediyoruz” ifadelerini kullandı.

SARIYER POSTA