3.Köprünün aktif kullanımıyla beraber bütün otobüslerin yeni güzergahı Hasdal - Göktürk yolu oldu. Bununla beraber İstanbul'a yapılması planlanan 6 tane yeni otogar'ın duraklarından bir tanesi ise Göktürk olacağı söylendi.
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş’ın İstanbul’da yapmayı planladığı 6 yeni otogardan üçünün yeri belirlendi. 1994 yılında yap-işlet-devret modeliyle Uluslararası Anadolu Trakya Otobüsçüler Derneği tarafından 150 milyon dolarlık yatırımla inşa edilen Esenler Otogarı'nın 2019 yılına kadar işletmesi Avrasya Terminal adlı şirkette. Günlük kazancın 100 bin lirayı bulduğu Esenler otogarı yeni havalimanı ve köprü projeleri sırısandı oldukça tartışılmıştı. İstanbul’un ilk otogarı olan Harem ise 1970 yılında hizmete girmişti. Harem Otogarı'nın taşınması uzun süredir planlanıyordu. İBB iki otogar yerine şimdilik Anadolu yakasına Tuzla, Avrupa yakasında ise Gazi Mahallesi, Göktürk Mahallesi ve Ispartakule olmak üzere 3 tane otogar projesini tartışmaya açtı.

GÖRÜŞ ALINACAK

İBB Meclisi’nin nisan toplantılarının son gününde Ulaşım ve Trafik Komisyonu ile İmar ve Bayındırlık Komisyonu müşterek raporunda, İstanbul’un yeni otogarları Tuzla, Avcılar ve Gaziosmanpaşa’da TEM Otoyolu kenarında önerildi. İBB Meclisi, Ulaşım Planlama Müdürlüğü’nün imar planı değişliğine ilişkin 3 teklifi de, komisyon görüşü doğrultusunda, Karayolları Genel Müdürlüğü’nden görüş alındıktan sonra değerlendirmek üzere müdürlüğüne iade etti.

TRAFİK OLUŞTURUYOR

İBB Meclisi’ne sunulan raporda, mevcut Esenler ve Harem otogarının, önemli trafik sorunları oluşturmanın yanı sıra çevresel ve sosyo-kültürel açıdan da sorunlar oluşturduğu vurgulandı. Sorunun çözümüne yönelik olarak da, “Üst ölçekli plan kararlarına uyum, şehirlerarası yolcu taşımacılığı sektörünün süreç içindeki gelişimi, otogar alanlarının kentsel ulaşım sistemi üzerinde oluşturduğu minimum etki ve hızlı, konforlu ve güvenli bir kamu hizmeti planlamak gibi stratejiler göz önüne alınarak, ‘İstanbul Otogar Alanları Planlaması’nın Ulaşım Planlama Müdürlüğünce yapılmakta olduğu” belirtildi.