Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Doların 3.5 liranın altına inmesini bekliyorum. Türkiye'ye para girişi durmayacak, bunu göreceğiz." dedi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan,  Bahreyn, Suudi Arabistan ve Katar'ı kapsayan Körfez ülkeleri gezisi sonrası dönüş yolunda uçakta gazetecilerin sorularını yanıtladı. Türkiye Varlık Fonu'nun ilanı yapılır yapılmaz dolarda düşüşün başladığını söyleyen Erdoğan, "Doların 3.5 liranın altına inmesini bekliyorum. Türkiye'ye para girişi durmayacak, bunu göreceğiz. Çünkü,  Türkiye ekonomik açıdan halen güvenli bir liman. Para girdikçe kur düşecek. Büyümede de korkulacak durum olmayacak" dedi.

Cumhurbaşkanı  Recep Tayyip Erdoğan, Bahreyn Suudi Arabistan ve Katar'ı kapsayan Körfez ülkeleri gezisi sonrası dönüş yolunda uçakta gazetecilerin sorularını yanıtladı ve ekonomiye ilişkin şunları söyledi:

'HANİ ÇÖKÜYORDU TÜRKİYE EKONOMİSİ?'

Yasal düzenlemelerle nerede ne gibi tıkanıklık varsa çok daha rahat giderme imkânımız olacaktır.  Hükümet, parlamento çok daha hassas olmak suretiyle gereken adımları atacaktır, çünkü  Türkiye'nin artık sıçramaya ihtiyacı var. Bu konuda son derece umutluyum. Niye? 18 Mart Köprüsü'nün ihalesini yaptık. Şirketlerin, konsorsiyumların teklif için birbirleriyle yarıştıklarına şahit olduk. Hani çöküyordu Türkiye ekonomisi? İhaleyi 2 Koreli, 2 Türk firmadan oluşan konsorsiyum kazandı. Bedeli yaklaşık 12 milyar dolar. 16 küsur yıl burayı çalıştıracaklar. Ondan sonra? Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ne verecekler. Ekonomi çöküşte olsa, o ülkede kimse böyle bir yatırım yapmaz. Boğaz'ın altından 3 katlı tünelle ilgili hazırlıklar da sürüyor. Daha şimdiden "İhaleye girmeye hazırız" diyenleri görüyoruz. Keza Kanal  İstanbul için de Türk firmaları, Japonlar, Koreliler vesaire "Biz varız" diyor. Ekonomisi çökmüş olan bir ülkede, BOT veya PPP sistemiyle bu tür yatırımları yapamazsınız. Biz güvenli bir limanız, bu insanlar da gelip ülkemizde yatırımlar yapıyor.

http://www.sariyerposta.com