Sarıyer Merkez Mahallesi Orta Çeşme Caddesi'nde bulunan kaldırımın tam önüne demir bir bariyer yapıldı. Özellikle tekerlekli sandalye kullanan vatandaşların kaldırımdan inmesine imkan vermeyen bariyere, bir de bilinçsiz vatandaşların bisiklet ve motosikletini bağlaması işi içinden çıkılmaz bir hale getiriyor.

Türkiye’de milyonlarca engelli, kullanıma uygun olmayan yol, kaldırım ve toplu ulaşım araçları yüzünden dışarıya çıkamazken, adeta ev hapsinde yaşıyor. Bu olumsuzluklara bir de bilinçsiz ve duyarsız vatandaşların engelli rampalarının önüne araçlarını park etmeleri de eklenince engelliler açısından durum içinden çıkılmaz bir hal alıyor.

GEÇTİĞİMİZ YIL YAZMIŞTIK

Sarıyer Posta Gazetesi olarak 2020 yılında gündeme getirdiğimiz sorun aradan geçen 6 aylık süre içerisinde çözülemedi. Yetkililere sitem eden vatandaşlar, problemin bir an önce giderilmesini talep ediyor.

YASA VAR, ÇÖZÜM YOK

Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin 2005'te çıkardığı 'Özürlüler Yasası' ile yollar, kaldırımlar, ulaşım araçları ve kamu binaları 2012 yılının Temmuz ayına kadar engellilerin kullanımına uygun hale getirilmesi hedefleniyordu. Fakat çıkan yasaya rağmen ülke genelinde olduğu gibi Sarıyer'in birçok mahallesinde sorunlar devam ediyor.

ARAÇLARI GELİŞİ GÜZEL PARK EDİYORLAR

Kamu kurumları ve belediyeler bu konuda zaman zaman 'örnek' adımlar atıyor ancak bu örnekler yetersiz kalıyor. Engellilerin kullanımı için elverişsiz olan yol, kaldırım ve toplu ulaşım araçlarının yanı sıra araçlarını gelişi güzel park eden sürücüler de en büyük sorunlar arasında yer alıyor. Türkiye genelinde olduğu gibi Sarıyer'de de bu tür bilinçsiz ve duyarsız vatandaşları görmek mümkün.

SARIYER POSTA GAZETESİ