Diyet programı uygularken pek çoğumuzun zorlandığı konu: Tatlılar! Zayıflamak isteyenler, diyet sürecinde tatlı tüketebilmenizi mümkün kılacak en masum ve sağlıklı diyet tatlı tarifleri nefis yemek tarifleri ayrıcalığıyla huzurlarınızda.

Aldığınız kiloları geri vermeye çalışıyor veya hayal ettiğiniz o beden ölçülerine ulaşmak için var gücünüzle çalışıyor olabilirsiniz. Bu süreçte moralinizi yüksek tutacak, adeta ödül niteliğinde leziz mi leziz diyet tatlı tarifleri, birbirinden değişik seçenekleriyle, ülkenin en zengin yemek arşivinde sizleri bekliyor!

Denemeye ne dersiniz?

Gün içinde çay, kahve molalarında iyi gidecek, enerjinizin düştüğü anda sizi hemen canlandıracak, atıştırmalık, ara öğün değerlendirmelik düşük kalorili diyet tatlı tarifleri kolay uygulanabilir çeşitleri sayesinde her evin mutfağına konuk olmaya hazır! Siz de diyet yaparken canınız tatlı çektiğinde hemen mutfağa koşup hiç suçluluk hissetmeden afiyetle yiyebileceğiniz diyet tatlı atıştırmalık tarifler hazırlayabilirsiniz. Diyet yaparken tatlı yenmez klişesi bu kategorideki şahane lezzetler sayesinde tarihe karışıyor! Denemeye ne dersiniz?

Nefis Yemek Tarifleri Diyet Tatlı Tariflerine Nasıl Ulaşabilirim?

Sıkı bir diyet programı uyguluyorsunuz, vermeniz gereken kilolar var, yakılması gereken yağlar sizi bekliyor. Peki, bu disiplinli sürecin rengini değiştirecek, çok daha eğlenceli bir aktiviteye dönüştürecek nefis diyet tatlı nasıl yapılır? Sorunuzu yanıtlamak için buradayız! Katkısız, zararlı malzemeler içermeyen, evde diyet tatlı tarifleri hazırlayabilmek için, tek yapmanız gereken internet sitemizi ziyaret etmek! Web sayfamızdan veya tamamen ücretsiz mobil uygulamamızdan üst kısımdaki Tarifler kutucuğuna gelerek, Diyet Yemekleri kategorisini seçip Diyet Tatlı tarifleri bölümüne tıklayabilirsiniz.

Bu kategoride un, şeker, yağ gibi malzemeler yerine alternatif sağlıklı besinlerle hazırlanan düşük kalorili diyet tatlı önerileri yer alıyor. Aralarında en çok beğeni alan nefis çeşitleri hemen listeleyelim:

● Unsuz, şekersiz diyet kek, muffin ve brownie tarifleri,

● Düşük kalorili ve enerji veren fit kurabiyeler,

● Ara öğünlerde atıştırabileceğiniz kurutulmuş meyve cipsler, sağlıklı toplar,

● Gün boyu zinde tutacak vitamin deposu enerji barlar,

● Meyveli yoğurt ve diyete uygun puding tarifleri,

● Helva, pancake, pasta gibi yüksek kalorili tariflerin diyet alternatifleri.

Diyet sürecinde tatlı ihtiyacınızı karşılayabilecek fit ve sağlıklı tatlılar yapabilmek mümkün. Peki nasıl? İşte, orijinal tariflerini aratmayan, tatlı krizine birebir masum diyet tatlıları için ihtiyacınız olan püf noktaları:

● Beyaz un, diyet süreci başta olmak üzere sağlıklı yaşam stilinde yer verilmemesi gereken bir ürün. Beyaz un yerine tam buğday unu, kepekli un, yulaf unu, Hindistan cevizi unu veya pirinç unu kullanabilirsiniz.

● Şeker, pek çok hastalığa davetiye çıkaran oldukça sakıncalı bir malzemedir. Rafine beyaz şeker yerine tariflerinizi doğal yoldan tatlandırmak için bal, pekmez, hurma, kuru üzüm, akçaağaç şurubu, hurma tozu, Hindistan cevizi şekeri, agave şurubu, stevia gibi ürünler kullanabilirsiniz.

● Margarin, sıvı yağ, tereyağı gibi yağ çeşitleri hazırladığınız tatlının kalorisini artırır. Yağ oranını minimum düzeyde tutmalı veya hiç kullanmamalısınız.

● Yoğurt, süt, peynir gibi kalsiyum kaynağı malzemeler için light veya yarım yağlı çeşitleri tercih edebilirsiniz.

● Kızartılmış tatlıların yerine fırında pişirilebilen veya pişirilmeye ihtiyaç duymayan raw tatlılara yönelebilirsiniz.

● Ceviz, fındık, badem, yer fıstığı gibi kuru yemişler tatlınızın aromasını yükseltir; chia tohumu, kinoa ve keten tohumu gibi tohumlar besleyici özellik kazandırır aynı zamanda tok tutar. Ayrıca kuru üzüm, kuru kayısı, hurma, incir gibi kuru meyveler kullanarak ilave şekeri devreden çıkarabilirsiniz.

● Sütlü tatlılar beslenme uzmanlarının tavsiye ettiği diyet tatlı çeşitleri arasındadır. Yakılması kolay, düşük kalorili ve az şekerli sütlü tatlıları, yanında taze mevsim meyveleriyle birlikte tüketebilir, tatlı ihtiyacınızı bu şekilde de giderebilirsiniz.

● Muz, elma, bal kabağı, havuç gibi ürünler pek çok diyet tatlısında tercih edilir. Bu malzemelerin püresini veya rendelerini yulaf, tam buğday unu, kakao, keçiboynuzu tozu, Hindistan cevizi gibi katı malzemelerle birleştirerek şipşak atıştırmalıklar hazırlayabilirsiniz.

Nefis yemek tarifleri mutfağından en masum 5 diyet tatlı tarifi

1) Diyet Mozaik Pasta (90-60-90 Pastası) Videolu

Çocukluğumuzun favorisi, mozaik pasta orijinal tarifiyle diyet için pey uygun değil. Ama bu versiyonunu denediğinizde zaten eskisini unutacaksınız! Tam bir enerji bombası olan bu tarifte yok yok!

2) Lezzet Bombası Enerji Bar (Yulaf, Hurma ve Tahinli)

Sağlık için faydaları ve tüketilmesi gereken malzemeleri içeren, biter çikolatalı, tahinli, yulaflı, tahinli ve fındıklı bu güzellik tam bir lezzetl bombası! Spor öncesi veya sonrası, ara öğünlerde atıştırmalık enfes bir seçim.

3) Suçluluk Hissettirmez: Unsuz Şekersiz Kurabiye (Kuru Üzümlü)

Un, şeker gibi zararlı gıdaları içermeyen bu kurabiyeler diyetin kurtarıcısı olacak! Bitki çayları veya şekersiz bir fincan kahveyle gün içinde kendinizi şımartmak istediğiniz özel anlarda, ölçülü miktarlarda içiniz rahat tüketebilirsiniz!

4) Düşük Kalorili, Tarçınlı Elmalı Diyet Kek (Şekersiz-Yağsız)

Kabardıkça kabaran, fırından çıkmış mis gibi kokusuyla bir dilim yumuşak keke kim hayır diyebilir? Diyet yaparken canınız kek çektiğinde mutfağa girip kolayca hazırlayabileceğiniz şeker ve yağ içermeyen, elmalı, tarçınlı nefis bir diyet tatlısı.

5) 4 Fit Malzemeyle Kilo Aldırmayan Kakaolu Chia Puding

Hazır toz puding veya nişastalı, unlu pudingler yerine chia puding tercih edebilirsiniz. Kakao, bal, chia tohumu ve light süt ile dakikalar içinde pişen bu hafif puding, kakaolu tatlı sevenlerin favorisi olacak. Mevsim meyveleriyle servis edilebilir.

SARIYER POSTA