Denizlerde av yasağının 1 Eylül itibariyle sona ermesinin ardından 'Vira Bismillah' diyerek, denize açılan balıkçılara sezonun bereketli geçmesi temennisinde bulunan Temar Denizcilik ve Ticaret Anonim Şirketi Genel Müdürü Emre Yaldız, "Yeni avlanma sezonu başta Sarıyerli balıkçılar ve esnaf olmak üzere herkese hayırlı olsun. İnşallah bereketli bir yıl olur" dedi.

Yat sektöründen turizm teknesine, hizmet gemilerinden deniz araçlarına ve ÖTV’siz akaryakıt, madeni yağ, deniz boyaları temini konusunda Türkiye’nin gemicilik sektöründeki öncü firmalarından Temar Denizcilik'in Genel Müdürü Emre Yaldız'dan, ekmeğini denizden kazanan balıkçılara mesaj geldi.

"BALIKÇILARIN TALEPLERİNİ YERİNE GETİRİYORUZ"

1 Eylül’de açılan balık avlanma sezonunda tüm balıkçı esnafımızın gerekli istek ve taleplerini yerine getirmeye çalışıyoruz. Bu yılın geçmiş yıllara oranla bereketli olmasını diliyorum. Petrol Ofisi güvencesi altında deniz araçlarına ÖTV’siz akaryakıt, madeni yağ ve deniz boyaları temin ediyoruz. Bilindiği gibi balıkçılar Covid-19 salgını nedeniyle sezonu erken kapatmıştı. İnşallah bu yıl istedikleri gibi geçer" ifadelerini kullandı.

"MÜŞTERİ PORTFÖYÜMÜZÜN YÜZDE 40'I BALIKÇI"

Yaldız, "Bizim müşteri portföyümüzün yüzde 40'ı balıkçı. Biz de balıkçılıktan gelme bir aileyiz. Bu sektörde kurumsallık başarıyı getirir gibi gözükse de, biz esnaf ruhumuzu hiçbir zaman kaybetmiyoruz. Her zaman sahadayız ve işleri büyüterek gitmemizin sebebi de, adımlarımızı yavaş atmamız. Bazı şeyler yapabilmek için o doğru anı beklemek gerekiyor. Örneğin 2019 yılının Ekim ayında Enerji Piyasası Denetleme Kurulu’ndan İhrakiye Teslim Lisansı aldık. 2020 yılının Nisan ayı gibi bizler transit akaryakıt işine daha fazla adapte olacağız. Transit yakıt işi bizi daha farklı noktalara getirebilecek ve heyecanlandıran bir iş. Bunun yanı sıra faturalandırma konusunda da Enerji Piyasası’nın ilan etmiş olduğu koşullara uygun duruma geliyoruz. Yakında kendi araçlarımızla ikmal noktalarımız olan Göcek, Fethiye ve Bodrum’da transit akaryakıt dağıtımına da gireceğiz" dedi.

BALIKÇI ESNAFININ DERDİ BÜROKRASİ

Yeni av sezonundan umutlu olduğunu ve bereketli geçeceğini düşünen Yaldız, şunları söyledi: "Balıkçı esnafımızın sorunlarımız çok büyük ve maliyetlerinin altından kalkamıyorlar. Denizden balığı getiriyorsunuz fakat satacak yer yok. Eskiden mezatlar olurdu. İnsanlar ucuz balık yerdi. Şu anda böyle bir olanak yok"

SARIYER POSTA GAZETESİ