Corona virüs salgınına karşı alınan önlemler kapsamında 28 Kasım Cumartesi ve 29 Kasım Pazar günü sabah 10.00 ile 20.00 saatleri arasında sokağa çıkma yasağının bulunmamasını fırsat bilen İstanbullular, Emirgan Sahili'ne akın etti. Birçok kişi sosyal mesafe kuralını hiçe sayarken, adeta salgına davetiye çıkardı.

Geçtiğimiz haftalarda Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın Sarıyer'deki vaka artışının yüzde 120 olduğunu açıklamasına rağmen ilçede yaşayan ve farklı semtlerden gelen bazı duyarsız vatandaşlar kendilerinin dışında toplumun da sağlığını tehlikeye atmaya devam ediyor.

HAFTA SONU YOĞUNLUĞUN ADRESİ EMİRGAN OLDU

Bilim Kurulu'nun tavsiyeleri doğrultusunda hızla artan corona vakalarının önüne geçmek ve virüsün yayılımını azaltmak için İçişleri Bakanlığı tarafından hafta sonu saat 10.00 ile 20.00 saatleri dışında sokağa çıkma kısıtlaması getirildi. 10 saatlik serbestliği değerlendirmek isteyen vatandaşlar, güzel havayı da fırsat bilerek bir kez daha Sarıyer sahillerine akın etti. Maske ve sosyal mesafe kurallarının çiğnendiği sahillerin adresi bu kez Emirgan oldu. Sahil kenarında piknik yapandan çay içene, oyun oynayandan balık tutana kadar birçok kişi kurallara yine uymadı.

"KURALLARA UYANLAR DA RİSK ALTINDA"

Sosyal mesafe ve makse kuralına uymayanların cezalandırılmasını isteyen bazı vatandaşlar, emniyet güçlerinin denetimleri sıklaştırması gerektiğini belirtti. Kurallara uymayanlara kesilen cezaların caydırıcı niteliğe sahip olmasını isteyen vatandaşlar, "Duyarsız kişiler yüzünden sahilde bile rahat yürüyüş yapamıyoruz. Kurallara harfiyen uyanlarda bilinçsiz vatandaşlardan dolayı risk altında" ifadelerini kullandı.

Fotoğraf Kaynak: Simas Haber

SARIYER POSTA GAZETESİ