Sarıyer Belediyesi ile Okan Üniversitesi bir araya geldi ve EÇADEM’li çocuklar hayallerini tuvale yansıttı. 20 öğrenci ile açık havada resim çalışması yapan özel çocukların teması ‘bahar’ oldu.

Engelli çocuk ve ailelerine destek olmak için kurulan EÇADEM’in (Engelli Çocuk ve Ailelerine Destek Merkezi) çocuklardaki sosyal becerileri arttırmaya yönelik çalışmalarına devam ediyor. Birbirinden farklı etkinliklere imza atan EÇADEM, bu kez de Okan Üniversitesi işbirliği ile özel çocuklarla tuval boyama çalışması gerçekleştirdi. Tuvallere birlikte renk vermek için özel çocukların ellerinden tutan üniversite öğrencileri bahar figürlerini birlikte hayal etti.

Kimlikleriyle barıştılar

Üniversitelerle iş birliği içinde olacaklarını ifade eden EÇADEM Müdürü Güler Başaran, öğrencileri ağırlamaktan mutluluk duyduğunu dile getirdi. Gençlerin özel çocuklarla bir araya gelerek yaptığı çalışmanın enerjiyi yükselttiğini söyleyen Başaran, “Bugün bu resim çalışması ile özel çocuklarımızın sosyal gelişimlerine destek olduk. Onların becerileri gelişti, hayaller kurdular ve kimlikleriyle barıştılar aslında. Bu çok önemli bir nokta çünkü üniversite öğrencileriyle bir araya geldiler, yani yaşıtlarıyla. Dolayısıyla ortak olarak çıkarılan bu rengârenk tablolar onları fazlasıyla tatmin edecektir” dedi.