Bir teknoloji harikası olan drone artık küçük boyutlarda da üretilebilecek. Profesyonel olarak kullanılan drone’lara ait güçlü işlemciler, yeni bir çalışma ile küçültülecek.

Uçan araç drone, her gün daha da küçülmekte ve profesyonel bir hale gelmekte. Küçülmelerinin önüne geçen engel ise beyinleri oluyor. Çünkü, bu araçların içerisine takılan bilgisayarlar hem tonu hem de veriyi eşzamanlı olarak işlemek durumunda kalıyor. Uzaktan kumanda vasıtasıyla gelen komutlar, düzlem, yükseklik ve yön olarak gerçekleşiyor. Sensör ve kameradan gelen veriler de işlenerek kullanıcıya gönderiliyor. İşte bu işlemlerin tamamı bu işlemci vasıtasıyla gerçekleşiyor.

SON ARAŞTIRMA İLE FİZİKSEL SINIRLAR AŞILDI


Yüksek performansa sahip işlemcilerin kendisini ve motorunu beslemek için uygun boyutta batarya gerekli oluyor. Bundan dolayı da profesyonal anlamda çalışan bir drone’un boyutları biraz daha büyük oluyor. Profesyonel olarak drone üreten DJI firmasının Spark modeli de el boyundaki drone’lara en güzel örnek olarak duruyor. Ancak, Massachusetts Institute of Technology (MIT) araştırmaları sayesinde fiziksel sınırları zorlayan yeni bir işlemcinin tanıtımı yapıldı.

Bu işlemciye ‘Navion’ adı verildi. İşlemci, büyük boydaki drone’lar için tasarlanan bilgisayarların bu gücünü daha minik tasarım haline sokmak için planlandı. Bu drone sayesinde artık şişe kapağı boyunda drone üretilebilecek.