ÖZEL HABER

Sarıyer’in başarılı ve sevilen muhtarlarından Kocataş Mahalle Muhtarı Serdal Doğan, gazetemizin İmtiyaz Sahibi ve Genel Yayın Yönetmeni Levent Pehlivanoğlu’na göreve geldiği günden itibaren yaptığı çalışmalar ve hayata geçireceği projeler ile ilgili özel açıklamalarda bulundu.

31 Mart yerel seçimlerinde Kocataş Muhtarı seçilen Serdal Doğan, seçim vaadi olarak açıkladığı projeleri bir bir hayata geçirmenin haklı gururunu yaşıyor. Doğan, “Seçim broşürlerinde belirttiğim projelerin tamamını hayata geçirmek istiyorum” diye konuştu.

“Muhtar, köprü görevi görüyor”

“Muhtar, mahalle ile belediye arasında köprü görevi görüyor” diyen Kocataş Muhtarı Serdal Doğan, “İlk sorunlar muhtara geliyor. Biz de bunları değerlendirip Sarıyer Belediyesi’ne iletiyoruz ve gerekli desteği alıyoruz. Bu sayede Belediye Başkanımızın da işi kolaylaşıyor. Ayrıca Belediye Başkanımız Şükrü Genç’te muhtarların kendisine en büyük destekçisi olduğunu her fırsatta dile getiriyor” ifadelerini kullandı.

Doğan’dan Sarıyer Belediyesi’ne teşekkür

Sarıyer Belediyesi’nin mahalleye yaptığı hizmetlere değinen Doğan, “Sizin aracılığınız ile Sarıyer Belediyesi’ne mahallemize yaptıkları hizmetlerden dolayı bir kez daha teşekkür ediyorum. Benden önceki muhtarların döneminde de ciddi projeler hayata geçirildi, şuanda da çalışmalar devam ediyor. Günaydın Sokak başta olmak üzere birçok farklı noktada duvar ve yol genişletme çalışmaları sürüyor. Mahallemizdeki mağduriyeti bildirdiğimiz takdirde belediyemiz gerekli desteği sağlıyor. Temizlik yaşamın bütün alanında olduğu gibi mahallemiz için de çok önemli. Bu yüzden yaptıkları çalışmalar için Sarıyer Belediyesi’nin temizlik işleri bölümüne ve Mustafa Bey’e ayrıca teşekkür etmek istiyorum. Mahallemiz, temizlik konusunda çok iyi bir durumda. Çöpler düzenli olarak toplanıyor, konteynır eksik olduğunda müracaatımızı yapıyoruz ve eksikliklerimizi temin ediyoruz. Ayrıca fen işleri bölümümüze ve Veysel Bey’e de teşekkür etmem gerekiyor. Asfalt çalışmaları, kaldırım düzenlemeleri, duvar ve altyapı çalışmalarından son derece memnunuz” dedi.

“Mahallemizin eksikliklerini gidermeye devam ediyoruz”

Mahallenin eksikliklerini gidermek için çalıştıklarını vurgulayan Doğan, “Seçim öncesinde sürekli Kocataş’ta yaşayan bir vatandaş olarak mahallenin sorunlarını bildiğimi ifade etmiştim. Yaklaşık 5 ay gibi bir süre içerisinde mahallede eksik olduğunu tespit ettiğimiz hususlar konusunda İBB’ye, Sarıyer Kaymakamlığı’na, Sarıyer Belediyesi’ne ve ilgili kurumlara çok sayıda dilekçeler yazdık, müracaatlarda bulunduk. PTT ile ilgili başvurumuz oldu ve cevabını bekliyoruz. Bunların yanı sıra üzerinde özellikle durduğum birkaç konu vardı. Bunlardan biri bölgemizde mobese kamerasının olmaması. Başvuruyu yaptık ve İl Emniyet Müdürlüğü’nde mobese ile ilgili birim bununla ilgili çalışmalarını yürütüyor. İlerleyen dönemlerde bu konunun istediğimiz şekilde sonuçlanacağını düşünüyorum. Okulumuzun önünde ve belirlediğimiz birkaç noktadaki mobese kamerası eksikliğinin giderileceğini söyleyebilirim. Sarıyer’in birkaç mahallesi dışında tüm mahallelerinde bekçiler görev yapıyor. Eksik olan mahallelerinden biri de Kocataş. Ancak biz gerekli müracaatlarımızı yaptık. Bunun sonucunda da eğitimlerini tamamlayıp bölgeye gelen bekçiler Kocataş’ta görevlerine başlayacak” diye konuştu.

“Kılıç Pınar Yolu, Kocataş’ın kanayan yarası”

Doğan, sözlerini şöyle sürdürdü: “Kılıç Pınar Yolu, Kocataş’ın kanayan yarasıdır. Çünkü mahalle sakinleri ormana giden bu yolu rahat bir şekilde kullanamıyor. Burada yaşamalarına rağmen o imkana sahip değiller. Bunun da belli başlı sebepleri var. Işıklandırma ve kaldırım eksikliği bunlardan bazıları. Konuyla ilgili olarak İBB’ye müracaatlarımızı yaptık. Aynı zamanda Sarıyer Belediyesi de bu hususla ilgili bilgi sahibi. İnanıyorum ki kısa sürede ışıklandırma ve yürüyüş yolu yapılarak istenilen seviyeye getirilecek.”

“Komşularımızın yanında olacağız”

Mahalleye yapılan hizmetleri anlatan Doğan, “BEDAŞ’ın mahallemizde bazı çalışmaları oldu. Özellikle eski ve paslanmış elektrik direklerinin yerine yenileri konuldu. Gerilim hatları daha derli toplu oldu. Bu sorunumuzu da çözüme kavuşturduk. Ayrıca kış mevsiminde Kocataş Muhtarlığı olarak kar nöbetlerimiz olacak. Buzlanma ve yoğun kar gibi olumsuz durumlarda her türlü desteği sağlayacağız. Ailesine ulaşmak isteyen vatandaşlarımızın veya hastası olan komşularımızın yanında olacağız” dedi.

“Vaatlerimin hepsini yerine getireceğim”

Seçim öncesi açıkladığı vaatlerin tamamını yerine getirmek istediğini söyleyen Doğan, “Seçim broşürlerinde de belirttiğim projelerin tamamını hayata geçirmek istiyorum. Burada önemli olan fazlası olsun ama eksik olmasın. Muhtar olarak seçildiğim günden bu yana yaptığımız çalışmalar kapsamında kaldırım düzenlemelerini mahallemize kazandırdık. Yol genişletme ve istimlak duvarı çalışmalarını yaptık, yapmaya devam ediyoruz. Ayrıca bazı altyapı sorunlarımız vardı. İSKİ ve Sarıyer Belediyesi’nden destek alarak bu sorunlara çözümler getirdik” ifadelerini kullandı.

“En iyi hizmeti verebilmek için çok çalışıyorum”

Önümüzdeki süreçte hayata geçirmek istediği projeleri anlatan Doğan, “Yaptıklarımın yanı sıra hayata geçirmek istediğim projeler de var. Mahallemizin bazı sokaklarında doğalgaz sorunu var. Doğalgazı olmayan sokaklardaki bu sorunu çözmek için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Diğer bir konu ise birçok mahallede olan kreşler. Maalesef Kocataş’ta belediyemizin kreşi yok. Özellikle çalışan anne ve babalar için son derece önemli bir konu. Bununla alakalı da çalışmalarımız var. Ayrıca gençlerimizi kötü alışkanlıklardan uzak tutmak, spor yapmalarını teşvik etmek ve sosyalleşmelerini sağlamak için mahallemizdeki dernekler aktiviteler düzenliyor. Biz de Kocataş Muhtarlığı olarak elimizden gelen desteği veriyoruz. Kocataş benim büyüdüğüm mahalle. Burası ile ilgili birçok hayalim var. Bu yüzden mahalleme en iyi hizmeti verebilmek için çok çalışıyorum” şeklinde konuştu.

“Sarıyer’imizi dünyaya anlatıyorsunuz”

Yerel basının önemine vurgu yapan Doğan, sözlerini şöyle sonlandırdı: “Yerel basın her konuda çok önemli. Bizler yaptığımız tüm aktiviteleri ve çalışmaları basın aracılığıyla duyuruyoruz. Sizler Sarıyer’imizi dünyaya anlatıyorsunuz. Bu yüzden basının bende ayrı bir önemi var. Tabi Sarıyer Posta gibi tarafsız basın çok daha kıymetli.”

SARIYER POSTA