Sarıyer Belediyesi ekipleri, dün saat 17.33 sıralarında Derbent Mahallesi'nde çıkan yangında büyük hasar gören gecekondulardaki eşyaları tahliye etti. Tamamen küle dönen evlerdeki eşyalar ekipler tarafından kaldırıldı.

Henüz belirlenemeyen bir nedenle Yangın Ata Caddesi Bayramlık Sokak üzerinde bulunan iki gecekonduda dün akşam saatlerinde yangın meydana gelmişti. Olayda 2 gecekondu alevlere teslim olurken, yangın yan tarafta bulunan bir binaya da sıçramıştı.

GECEKONDULARDA TAHLİYE ÇALIŞMASI

İtfaiye ekiplerinin müdahalesi sonrası alevler söndürülürken, yangının boyutu sabah saatlerinde ortaya çıktı. Gecekondulardaki eşyaların tümü kullanılamaz hale gelirken, Sarıyer Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü'ne bağlı ekipler tahliye çalışması gerçekleştirdi. Sarıyer Belediye Meclisi CHP Üyesi Nihal Yeşilbaş, Derbent Muhtarı Aydemir Görmez ve mağdur aileler de çalışmayı yakından takip etti.

SARIYER'DE YARDIM SEFERBERLİĞİ

Konuyla ilgili Sarıyer Posta Gazetesi İmtiyaz Sahibi ve Genel Yayın Yönetmeni Levent Pehlivanoğlu'na açıklamalarda bulunan Derbent Muhtarı Aydemir Görmez, "Öncelikle hepimize bir kez daha geçmiş olsun. Dün akşam çıkan yangın sonucu evler ağır hasar aldı. İçerideki birçok eşya yandı. Bunların yanı sıra maalesef 4 kedi de hayatını kaybetti. Sarıyer Kaymakamı Mehmet Özer, Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç, Sarıyer Muhtarlar Derneği Başkanı Hüseyin Sarıuçak, Maslak Mesa Evleri Sitesi ve Darüşşafaka Gazeteciler Sitesi başta olmak üzere birçok site arayarak gerekli desteği vereceklerini ifade ettiler" diye konuştu.

SARIYER POSTA GAZETESİ