Geçtiğimiz günlerde Derbent Mahalle Muhtarı Aydemir Görmez tarafından başlatılan iyilik hareketi tüm hızıyla sürüyor. Görmez, hayırseverlerin desteğiyle mahalledeki maddi durumu yetersiz olan vatandaşların borçlarını siliyor.

Tüm dünyayı etkisi altına alan Covid-19 pandemisi yüz binlerce insanın ölümüne neden olurken, birçok ailenin de ekonomik zorluklar yaşamasına yol açtı. Her ne kadar pandemi sürecinde işten çıkarma yasak olsa da ücretsiz izne ayrılmak zorunda kalan vatandaşlar hayırseverlerin destekleriyle bir nebze yüzü gülüyor.

ESNAFIN DA YÜZÜNÜ GÜLDÜRÜYOR

Derbent Mahallesi'ndeki ihtiyaç sahibi ailelerin bakkallara olan borçlarını ödeyememesinin ardından Muhtar Aydemir Görmez, hayırseverlerden topladığı yardımlarla veresiye defterindeki borçları siliyor. Görmez, bu sayede uzun zamandır borcunu tahsil edemeyen esnafın da yüzünü güldürüyor.

"İNŞALLAH BİR DAHA DA BÖYLE FELAKETLER YAŞAMAYIZ"

Sarıyer Posta Gazetesi İmtiyaz Sahibi ve Genel Yayın Yönetmeni Levent Pehlivanoğlu'na konuşan Muhtar Görmez, "Dünyadaki diğer ülkeler gibi Türkiye olarak biz de zor bir dönemden geçiyoruz. İçerisinde bulunduğumuz Covid-19 pandemisi yaşamı olumsuz etkilerken, özellikle ailelerin maddi zorluklar yaşamasına neden oluyor. Birçok kişi ya ücretsiz izne ayrılmak ayrıldı ya da işiz kaldı. Derbent Muhtarlığı olarak aldığımız karar neticesinde hayırsever arkadaşlarım ile iletişime geçtik ve onların yardımlarıyla mahallemizdeki maddi durumu yetersiz olan vatandaşların bakkallara olan borçlarını siliyoruz. Şu ana kadar mahallemizdeki tüm bakkallar ile temasa geçtik ve borcunu ödeyemeyen vatandaşlarımızın tüm borçlarını ödedik. Burada esnafımızın destek ve fedakarlıkları unutmamak lazım. Ödeme konusunda yardımcı oldular. Umuyorum ki bu süreç bir an önce son bulur ve hayat normale döner. İnşallah bir daha da böyle felaketler yaşamayız" ifadelerini kullandı.

SARIYER POSTA GAZETESİ