Sarıyerliler, geçtiğimiz yıllarda Kilyos ve Kısırkaya plajlarında meydana gelen boğulma olaylarının yeni deniz sezonunda da yaşanmaması için yetkililerden önlem almasını istiyor.

İstanbul’un birçok yerinden denize girmek için yoğun ilgi gören Sarıyer sahilleri, geçtiğimiz yıllarda çok sayıda can almıştı. Vatandaşlar, aynı senaryonun bu yıl da yaşanmaması için ilgili mercilerden gereken önlemleri almasını bekliyor.

Vatandaş önlem istiyor

Jandarma ekiplerinin tehlikeli ve yasak bölgelerde denize girilmesini yasaklamasına rağmen uyarıyı dinlemeyen bazı vatandaşlar, boğularak hayatlarını kaybetmişlerdi. Bu yıl denetimlerin sıklaştırılmasını isteyen Sarıyerliler, önlemlerin de arttırılmasını istiyor.

Sahillerdeki ihmal devam ediyor

Geçtiğimiz yıllarda çok sayıda boğulma vakasının yaşandığı Sarıyer sahillerinde ihmal ve vurdumduymazlık devam ediyor. Yalnızca ‘yasak’ yazılı tabelanın bulunduğu sahillerde vatandaşları bilgilendirici ve caydırıcı önlemler alınmıyor. Vatandaşlar, ‘Sadece Sarıyerlilerin değil, İstanbul genelinden çok sayıda insanın geldiği plajlarda yaşanabilecek herhangi bir boğulma olayının hesabını kim verecek?’ diye soruyor.