Türk Kadınlar Birliği Sarıyer Şube Başkanı Gülden Demircioğlu, Sarıyer Posta Gazetesi İmtiyaz Sahibi ve Genel Yayın Yönetmeni Levent Pehlivanoğlu’nu ziyaret ederek, 7 Mart Cumartesi günü TED Spor Kulübü’nde düzenlenecek gece için davetiye takdim etti.

Geçtiğimiz Kasım ayında yapılan kongre ile başkanlığa seçilen Gülden Demircioğlu, ekibiyle birlikte gerçekleştirdiği projeler ile dikkat çekiyor. Özellikle çalışmayan kadınların ev ekonomisine katkı sunması amacıyla gerçekleşen etkinlikler ile adından sıkça söz ettiren Türk Kadınlar Birliği Sarıyer Şubesi, 8 Mart Dünya Kadınlar günü öncesi anlamlı bir etkinliğe imza atmaya hazırlanıyor.

“KERMES DERNEĞİ DEĞİLİZ”

Genel Yayın Yönetmenimiz Levent Pehlivanoğlu’na davetiye takdim eden Demircioğlu, “Göreve geldiğimizden bu yana kadınlara 4 adet kermes yaptık. Fakat biz kermes derneği değiliz. Sarıyerli kadınların farkını ortaya koymak istiyoruz. İlk hedefimiz çalışmayan ev hanımlarının hem ev ekonomisine katkı vermelerini hem de sosyalleşmelerini sağlamak. Biz de bunu el emeği göz nuru ürünlerini sergileyip satışa sunabilecekleri etkinlikler düzenleyerek gerçekleştiriyoruz. Bunun yanı sıra Türk Kadınlar Birliği Sarıyer Şubesi olarak öğrencilere burs imkanı sağlıyoruz” diye konuştu.

ÇOCUKLAR İÇİN ANLAMLI PROJE

Yeni bir proje hayata geçirdiklerini söyleyen Demircioğlu, şu bilgileri paylaştı: “Zeytin Çekirdekleri Projesi’nin Sarıyer ayağı olan ‘Deniz Yıldızları’ projesini hayata geçirdik. Bu kapsamda 23 Nisan’da 100 öğrenci ile bir koro kuracağız. 10 devlet okulundan 10’ar öğrenci alacağız. İmkanı olmayan çocukları müzikle tanıştırıp hem onların hayatlarında yeni bir pencere açılacak hem de o pencereden ailelerine ulaşıp yaşadıkları sosyo-ekonomik hayatı görüp destek olacağız. İlk etapta koro ile başlayacak. Ardından enstrümanlar ile birlikte orkestra olacak. Bu kapsamda faaliyetlerimiz devam edecek.”

DEMİRCİOĞLU’NDAN SARIYER BELEDİYESİ’NE TEŞEKKÜR

Sarıyer Belediyesi’ne teşekkür eden Demircioğlu, “Göreve geldiğimiz günden bu yana Sarıyer Belediyesi ile çalışmaya başladık. Belediye Başkanımız Şükrü Genç ve Başkan Yardımcımız Hüseyin Coşkun başta olmak üzere tüm belediye personeline teşekkür ediyorum. Bize her türlü desteği veriyorlar. Kadınların ürünlerini satışa sunduğu pazarın üstüne kapanıyor. Bununla ilgili çalışmalar devam ediyor. Özellikle kış aylarında ürünlerini sergileyen kadınlar büyük zorluklar yaşıyordu” şeklinde konuştu.

“VATANDAŞIN GÜVENİNİ SAĞLADIK”

Geçtiğimiz haftalarda Elazığ’da meydana gelen deprem dolayısıyla mağdur olan vatandaşlar için yardım kampanyası düzenlediklerini belirten Demircioğlu, “Özellikle günümüzde STK’lara olan güven giderek azalıyor. Fakat Türk Kadınlar Birliği Sarıyer Şubesi olarak bize olan güveni her geçen biraz daha arttırdık. Bu konuda kendimizi iyi anlattığımızı düşünüyorum. Elazığ’da yaşanan deprem sonrası yardım çağrımıza Sarıyerliler büyük bir destek gösterdi” dedi.

“KADINLARIN FARKINI ORTAYA KOYUYOR”

Sarıyer Posta Gazetesi İmtiyaz Sahibi ve Genel Yayın Yönetmeni Levent Pehlivanoğlu ise, “Gazete olarak Sarıyer’deki tüm STK’ların sesi olmaya devam ediyoruz. Türk Kadınlar Birliği Sarıyer Şubesi özellikle çalışmayan ev hanımları için çok güzel işlere imza atıyor. Biz de ilçenin bir yerel basını olarak bu tarz etkinlikleri gündeme getiriyoruz, getirmeye devam edeceğiz. Düzenlediği kermesler, toplantılar ve çeşitli etkinlikler ile kadınların farkını bir kez daha ortaya koyuyor”  ifadelerini kullandı.

SARIYER POSTA