Milli Mücadele’nin 100. yıldönümü dolayısıyla ilçeleri gezen Cumhuriyet Tırı’nın son durağı Sarıyer oldu. Sarıyerli vatandaşlar dönemin önemli olaylarına ışık tutan tıra yoğun ilgi gösterdi.

Sarıyer Cumhuriyet Meydanı’ndaki Atatürk Anıtı önünde faaliyet gösteren tır, büyük ilgi gördü. Vatandaşlar, 2 gün boyunca tıra akın etti.

“Milli Mücadele ruhunu anlatıyoruz”

Cumhuriyet Tırı ve yapılan faaliyetler ile ilgili gazetemize bilgiler veren bir yetkili, “İçerisinde bulunduğumuz tır Milli Mücadelenin 100. yılı anısına ve Atatürkçü Düşünce Derneği’nin kuruluşunun 30. yıldönümü dolayısıyla faaliyete geçti. Aynı zamanda tırımız Atatürkçü Düşünce Derneği’nin Genel Merkez Yönetim Kurulu 2 üyesi tarafından projelendirildi. Buradaki amaç ‘100 yıl önce neler yaşandı, o dönemden günümüze nasıl gelindi ve günümüzde nelerin farkında değiliz?’ gibi soruların yanıtını bulmak. Gençliğe Türkiye Cumhuriyeti’nin nasıl kurulduğunu unutturmamak, insanları bilinçlendirmek istedik” dedi.

Birbirinden özel parçalar sergilendi

Yetkili şunları söyledi: “Tır da Türkiye’nin kuruluşunun 10. yılında yapılan etkinlikler, Nutuk’un özel sayısı, Atatürk için firmalar tarafından özel olarak üretilen çeşitli hediyeler, kasetler Atatürk’ün kendi sesinden 10. Yıl Marşı, yabancı ülkelerin Atatürk için yayınladıkları kitaplar, kadınların çeşitli alanlarda gerçekleştirdiği ilkler ile ilgili bilgiler, dönemin gazete sayıları bulunuyor.”